Forţele de ordine sărbătoresc Ziua Naţională a României

Forţele de ordine sărbătoresc Ziua Naţională a României

La ceremonia publică dedicată Zilei Naţionale a României, organizată în data de 1 Decembrie, începând cu ora 13:00, din partea ISU Dâmboviţa vor fi prezenţi ofiţeri şi un pluton de defilare, care vor participa la depunerea de coroane şi jerbe de flori la la Monumentul Istoric Mânăstirea Dealu şi la defilarea gărzii de onoare.

De asemenea, cadre ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa vor participa şi la manifestările organizate în localităţile unde îşi au sediul subunităţile de intervenţie.
 
„Cu ocazia Zilei Naţionale a României, un ofiţer şi 4 subofiţeri din cadrul ISU „Basarab I” Dâmboviţa, care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu, pregătire profesională şi comportare demnă, au fost înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad”, potrivit ISU.
 
De asemenea, jandarmii dâmboviţeni vor participa duminică, 1 Decembrie, la Monumentul Istoric Mănăstirea Dealu în cadrul ceremonialului militar şi religios organizat de Ziua Naţională cu un dispozitiv pentru defilare. 
 
Pe durata manifestărilor, jandarmii vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică, atât în zona Mănăstirii Dealu, cât şi în localităţile Moreni, Pucioasa, Fieni, Titu, Răcari, Găeşti, Vulcana Pandele, Ulmi, Gura Ocniţei şi Vlădeni, unde se vor desfăşura asemenea activităţi. 
 
 
„Alături de Imn, Drapel şi Stemă, Ziua Naţională este un simbol al naţiunii ce aduce un înalt omagiu înaintaşilor, trezeşte fiori de mândrie şi întăreşte crezul în puterea de continuă ascensiune a nemului. În urmă cu 101 ani, la 1 decembrie 1918, eforturile, idealurile şi speranţele atâtor generaţii şi-au găsit împlinirea: Unirea tuturor românilor într-un stat independent. Armă de tradiţie cu statut militar, în cei 169 de ani de existenţă Jandarmeria Română şi-a adus contribuţia la realizarea momentelor cheie ale istoriei contemporane. Aflaţi sub jurământ faţă de popor, jandarmii au participat la toate campaniile militare, începând cu Războiul de Independenţă. Au asigurat ordinea şi securitatea, atât în prima linie - ca forţă combatantă, cât şi în spatele frontului şi au contribuit astfel la împlinirea năzuinţelor de veacuri – înfăptuirea unui stat unitar, naţional şi indivizibi”, se arată într-un comunicat al IJJDâmboviţa.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările