Focar de COVID la Spitalul din Găeşti, în compartimentele TESA. Unii dintre angajaţi lucrează din salon

Focar de COVID la Spitalul din Găeşti, în compartimentele TESA. Unii dintre angajaţi lucrează din salon

Spitalul din Găeşti se luptă, pe lângă lipsa de personal, şi cu infecţiile cu Sars-CoV-2. Este focar de COVID în Serviciul Administrativ din cadrul Spitalului Găeşti, după ce mai mulţi angajaţi au fost infectaţi cu coronavirus şi, conform legii, au intrat în carantină.

Ştiri pe aceeaşi temă

Infecţia s-a răspândit rapid printre angajaţi, iar focarul s-a extins la aproape toate compartimentele TESA. Cei mai mulţi din angajaţi au schema completă de vaccinare. Infecţii au fost raportate la departamentele Economic, HR şi Internări. Unii dintre angajaţi lucrează chiar din spital, acolo unde se şi tratează.
 
Managerul Spitalului, dr. Laurenţiu Beluşică, a tras un semnal de alarmă, în urmă cu câteva zile, tocmai privitor la riscul de infectare în rândul personalului. La Găeşti, pacienţii Covid sunt trataţi de doar un medic (specializarea ORL) şi de şase asistente.
 
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a dat hotărârea prin care carantina la Găeşti se prelungeşte până la data de 10 noiembrie, ora 18.00.
 
Conform datelor oficiale, incidenţa se menţine la un nivel ridicat, de 10,6 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că 158 de găeşteni au testele pozitive, în ultimele 14 zile.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările