Festivalul concurs naţional „Laura Stoica” Târgovişte a ajuns la a doua ediţie.

Festivalul concurs naţional „Laura Stoica” Târgovişte a ajuns la a doua ediţie.

Festivalul concurs naţional „Laura Stoica” a ajuns la a doua ediţie

Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa organizează, pentru al doilea an, festivalul concurs naţional „Laura Stoica”. Îndrăgita interpretă s-a născut la Alba Iulia dar la vârsta de şase ani s-a mutat împreună cu părinţii şi fraţii( Alex şi Sebastian) la Târgovişte.

 
Lansată în anul 1990, la Festivalul de Muzică Uşoară de la Mamaia, Laura Stoica a reuşit în scurt timp să cucerească inimile românilor. După doar un an de la debut a fost aleasă cea mai bună voce pop, iar până la finalul următorului an, triumfa pe scena Cerbului de Aur cu primul său album. 
 
Valoarea sa artistică a fost recunoscută rând pe rând în Austria, Malta, Turcia şi Bulgaria, atrăgând după sine nu mai puţin de 5 turnee internaţionale, între 1991 şi 2003, în Bulgaria, Israel, Malta si Statele Unite.
 
În 1993 a înfiinţat Laura Stoica Band, care a  concertat live pe numeroase scene din ţară şi din străinătate.
 
Având parte de o primire călduroasă atât din partea publicului, cât şi din partea criticii de specialitate, Laura s-a bucurat de succese remarcabile de-a lungul întregii sale cariere, indiferent de mediul în care s-a manifestat.
 
Dacă în timpul vieţii nu a apucat să facă decât câţiva paşi în promovarea talentelor autentice, acum ne propunem să realizăm visul ei de a-i ajuta pe tineri să intre în fascinanta lume a muzicii.
 
Pentru că talentul, munca şi tenacitatea trebuie ajutate de şansă dar mai ales pentru că aspiraţiile pot şi trebuie să devină realitate, Festivalul - Concurs Naţional „Laura Stoica” Târgovişte, ediţia a II - a, îşi propune să descopere tinere voci şi să le ofere şansa de a păşi cu dreptul în muzica românească.
 
REGULAMENT 
 
FESTIVALUL - CONCURS NAŢIONAL „Laura Stoica”, Târgovişte, Ediţia a II – a se va desfăşura la Târgovişte, în perioada 6 - 7 octombrie 2018 şi îşi propune să creeze cadrul necesar lansării profesionale a tinerelor talente.
 
Locul desfăşurării: Târgovişte – Teatrul municipal „Tony Bulandra”.
 
Condiţii de participare
 
Concursul cuprinde o secţiune de interpretare, la care se pot înscrie soliştii vocali care îndeplinesc următoarele condiţii:
- au vârsta cuprinsă între 15 şi 25 de ani;
- nu au avut nicio apariţie discografică personală.
 
Lista candidaţilor admişi în faza finală va fi întocmită în ordine alfabetică fără a se ţine cont de  punctajele intermediare şi finale şi va fi afişată pe site-ul www.cjcd.ro. Finaliştii vor fi contactaţi de către organizatori.
 
Candidaţii admişi în finală vor primi din partea juriului o piesă din repertoriul Laurei Stoica, pe care o vor interpreta în concurs. În cazul în care aceştia vor refuza piesa impusă, vor fi descalificaţi.
             
În finală vor fi admişi 10 concurenţi. În cazul celor care se vor retrage, aceştia vor fi înlocuiţi cu cei care au obţinut nota imediat următoare ultimului admis în finală.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările