Femeia care ar fi lucrat timp de 20 de ani ca psiholog la un spital din Târgovişte, având o diplomă de licenţă falsificată, a fost reţinută

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia care a lucrat, timp de 20 de ani, ca psiholog la un spital din Târgovişte, în baza unei diplome de licenţă falsificate, a fost reţinută în urma audierilor.

În urma audierilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, femeia a fost reţinută, pentru 24 de ore. 

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din Poliţia Română, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, au făcut, miercuri, două percheziţii domiciliare în Târgovişte, judeţul Dâmboviţa, la o persoană bănuită de înşelăciune şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi. 

“Aceasta este bănuită de inducerea şi menţinerea în eroare a unei unităţi spitaliceşti, prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licenţă falsificate, ce atestă faptul că ar fi fost absolventă a unei instituţii superioare de învăţământ, act în baza căruia şi-ar fi exercitat profesia de psiholog, în perioada 1999-2019. Totodată, în baza unui atestat de liberă practică falsificat, persoana bănuită ar fi fost desemnată, prin decizii ale conducerii spitalului, să facă parte şi din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică constituite la nivelul unităţii angajatoare”, se arăta într-un comunicat al Poliţiei Române. 

Sursa citată menţiona că astfel, persoana respectivă ar fi evaluat cognitiv şi neuropsihic pacienţii unităţii spitaliceşti, personalitatea şi mecanismele de adaptare ale acestora, gradul de discernământ, ar fi  acordat asistenţă de specialitate şi ar fi completat 1.381 de fişe de observaţie/evaluare, doar în perioada ianuarie 2016 - decembrie 2018. 

"Prin exercitarea în mod ilegal a profesiei de psiholog (atât ca angajat al spitalului, cât şi prin participarea în cadrul comisiilor de specialitate), s-ar fi produs un prejudiciu instituţiei angajatoare de 367.990 de lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate, parţial, pentru perioada 2011-2019. Prejudiciul va fi calculat în funcţie de întregul material probator ce se va administra în cauză”, au mai transmis poliţiştii.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite