Familia cu 5 copii minori, care trăieşte într-un fost grajd, s-ar putea muta în casă nouă de Paşte. În ce stadiu sunt lucrările

0
Publicat:
Ultima actualizare:
familie hambar

Asociaţia Şansa Ta a decis să le schimbe soarta celor 5 copii şi doi adulţi din comuna dâmboviţeană Gheboaia, care trăiesc într-un fost grajd, prin construirea unei case. Fundaţia a fost deja turnată, iar zilele acestea se lucrează la zidărie.

Familia Mocanu care trăieşte de 7 ani într-un fost grajd al CAP şi cei cinci copii, cu vârste cuprinse între 4 şi 13 ani, vor primi un ajutor nespeperat. De la apariţia situaţiei lor în presă, Asociaţia Şansa Ta a decis să le schimbe soarta prin construirea unei case. 

Cătălina, Andra, Iza, Mara şi Paraschiva urmeresc îndeaproape lucrările la noua lor căsuţă.  

„Tatăl fetiţelor ne-a ajutat şi ne ajută foarte mult însă trebuie să îl protejam din cauza problemelor de sănaătate chiar dacă dorinţa lui de a ne ajuta este una mare, iar în ultima poza puteţi uşor sesiza dorinţa micutţelor de a avea propria căsuţă. Săptămâna viitoare vom avea fierul şi sper să încheiem prima etapa - fundaţia”, a sccris, pe pagina sa de Facebook, Marius Simionică, fost cadru militar.

familie hambar

Pentru început, Asociaţia „Marius şi prietenii” le-a cumpărat o sobă nouă în locuinţa improvizată a familiei, într-o fostă clădire a CAP, pentru că cea veche scotea fum. Asociaţia şi-a luat angajamentul că de Paşte să le predea casa celor mici.

Părinţii Aurel şi Aurica nu şi-au putut permite o casă aşa cum trebuie, iar pe lume au venit cinci copii. Doi dintre ei au plecat în lume, iar una dintre fete şi-a lăsat cei doi copii tot în grija părinţilor. Cu toţii locuiesc într-un fost grajd.

Copiii familiei Mocanu - Mara (4 ani), Andra (9 ani) şi Cătălina (13 ani) şi cei doi nepoţi - Iza (6 ani) şi Paraschiva (2 ani) locuiesc împreună într-o singură cameră, într-un fost grajd, din comuna dâmboviţeană Finta, satul Gheboaia.

Bărbatul a lucrat la Oţelărie, în Târgovişte, iar când combinatul a intrat în insolvenţă, în 2004, familia s-a mutat la părinţîi Auricăi, în satul Gheboaia. 

Mama fetiţelor are un handicap, însă asta nu o împiedică să lucreze la o firma de selectare a deşeurilor. De asemenea, tatăl, chiar şi operat cu grave probleme de sănătate cară lemne cu căruţă proprie pentru cei care îl solicită.

„Această familie NU beneficiază de niciun ajutor de la stat! Această familie a încercat prin puteri proprii să construiască 2 camere cu materialele aruncate de alţi. Cine nu reuşeşte să înţeleagă situaţia după ce află aceste lucruri nu merită efortul pentru alte nesfârşite explicaţii. Eu ca şi cei mai mulţi dintre voi cred că vom reuşi să adunăm aceşti bănuţi într-un timp care să ne permită şi terminarea casei iar fapta noastră bună de Paşte să fie această casă pentru această familie. Mă bucur enorm că tot mai mulţi dintre voi va mobilizaţi şi implicaţi”

Familia Mocanu locuieşte de şapte ani într-un hambar al unui fost CAP. Tatăl familiei s-a îmbolnăvit grav la ficat şi nu mai poate munci. Aşa că stă cu fetiţele, în timp ce soţia lui munceşte pentru salariul minim într-o firmă de sortat deşeuri, la oraş. Aurica nu vine zilnic acasă, pentru a economisi bani de transport.

O sobă de lut, care scoate fum, încălzeşte una dintre cămăruţele din hambar. Două paturi de scânduri, pe lângă pereţi, o masă şi un vechi televizor care prinde un singur canal TV “că ne-a tăiat cablul”, spune Cătălina, cea mai mare dintre copii. Cu ajutorul nostru micile prinţese pot avea o casă normală în care să locuiască. 

Cei care doresc să ne sprijine cu materiale de c-ţîi sau voluntariat îi rog să mă contacteze fie pe Facebook, email: bmbbuildingservices@gmail.com ori telefon: 0787554842.

Acestea fiind spuse ne dorim că pâna de Paşte micile prinţese să se mute din hambar într-un mic castel.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite