Fake news demontat de autorităţile judeţene. Turnul Chindiei nu va fi placat cu polistiren şi nu va avea acoperiş

Fake news demontat de autorităţile judeţene. Turnul Chindiei nu va fi placat cu polistiren şi nu va avea acoperiş

Mai multe obiective turistice importante din cadrul Curţii Domneşti, printre care şi Turnul Chindiei, se află în această perioadă într-un amplu proces de reabilitare, iar momentul nu a fost scăpat de „binevoitori” pentru răspândirea unor informaţii false.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Pe reţelele sociale au apărut informaţii potrivit cărora Turnul Chindiei va fi placat cu polistiren şi va avea şi acoperiş.
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a ţinut să dezmintă aceste informaţii. p
 
„În momentul de faţă, emblema municipiului Târgovişte şi a judeţului, la fel ca şi alte monumente din Curtea Domnească, se află într-un amplu proces de reabilitare şi restaurare, însă FĂRĂ A SE MODIFICA IMAGINEA ŞI STRUCTURA OBIECTIVELOR.
 
Schelele sunt montate doar în faza de execuţie a lucrărilor, acestea fiind necesare pentru accesul constructorilor la zonele care vor suferi intervenţii, iar acoperişul ridicat pe Turn are rolul de a proteja lucrările de precipitaţii, urmând a fi desfiinţat la finalizarea proiectului.
 
 
Mai mult decât atât, pentru a evita evenimentele nefericite şi pentru protecţia turiştilor, între canelurile platformei de pe acoperişul Turnului Chindiei, se vor monta balustrade de sticlă. De asemenea, pentru a pune în valoare arhitectura Turnului, se va realiza un mic spaţiu de belvedere care va reînvia o mică parte a accesului din Turnul Chindiei către Palatul Domnesc.

 
Ţin să precizez că valoarea lucrărilor este de 19.626.845,70 lei, banii europeni nerambursabili sunt în proporţie de 85%, iar monumentele care sunt incluse în acest plan de reabilitare sunt următoarele: Ruinele Bisericii Paraclis, Biserica „Sf. Vineri”- Domnească Mică, Biserica Domnească „Adormirea Maicii Domnului” şi Turnul Chindiei”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa – Corneliu Ştefan.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările