Expoziţie de costume româneşti de sărbătoare la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi

Expoziţie de costume româneşti de sărbătoare la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi

Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte şi Asociaţia “Dar Development” organizează, sâmbătă, Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, la o expoziţie de costume populare de sărbătoare.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Puteţi admira şapte costume tradiţionale, atâtea câte fiice au avut Maria, nepoata lui Antonie Vodă din Popeşti, şi Constantin Brâncoveanu (1688-1714), domnul Ţării Româneşti, alături de cei patru fii.  
 
Domniţele Stanca, Maria,  Ilinca,  Ancuţa,  Bălaşa şi Smaranda vor fi întruchipate purtând costume româneşti de sărbătoare. 
Preţioasele costumele fac parte din colecţia doamnei Diana Ilisei. 
 
Este binecunoscut faptul că Palatul de la Potlogi a fost construit într-un singur an, în 1698, al zecelea an al domniei, pentru fiul cel mare, Constantin Brâncoveanul, prezumtivul urmaş la tron, iar palatul de la Doiceşti pentru Matei, fiul cel mic. 
 
Evenimentul este primul din seria dedicată "Zilei Universale a Iei" în cadrul muzeelor dâmboviţene în acest an, sarbatoare celebrată pe 24 iunie, de Sânziene, în ţara, dar şi de  comunităţile româneşti din întreaga lume.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările