Exerciţiile fizice ne fac mai fericiţi decât banii până la un anumit nivel. Studiile cercetătorilor de la Yale şi Oxford

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Thomas Forsyth
FOTO: Thomas Forsyth

Cercetătorii de la Yale şi Oxford spun că exerciţiul fizic este mai important pentru sănătatea mintală decât statutul economic, la un moment dat.  Oamenii de ştiinţă arată că persoanele active au avut în medie 18 zile în plus, pe an, în care s-au simţit bine faţă de persoanele non-active.

Echipa a constatat, de asemenea, că anumite sporturi care implică şi partea de socializare pot avea mai mult un efect pozitiv asupra sănătăţii mintale decât altele, potrivit businessinsider.com.

Rezultatele au fost publicat în The Lancet. Oamenii de ştiinţă au colectat date despre comportamentul fizic şi starea psihică a mai mult de 1,2 milioane de americani.

„Activitatea fizică este asociată cu reducerea riscului de mortalitate, de boli cardiovasculare, atac cerebral şi diabet, dar legătura cu sănătatea mentală nu este evidentă. Noi am încercat să examinăm această legătură între exerciţiu şi sănătatea mentală pe un eşantion generos şi să înţelegem mai bine influenţa diverselor tipuri de exerciţii, frecvenţei, duratei şi intensităţii”, au explicat cercetătorii.

Persoanele care rămân active tind să fie mai fericite

Participanţilor li s-a cerut să răspundă la următoarea întrebare: "De câte ori te-ai simţit rău, din punct de vedere mental în ultimele 30 de zile din cauza stresului, a depresiei sau a problemelor emoţionale?"

Participanţii au putut alege între 75 de tipuri de activităţi fizice, de la cosit, la îngrijirea copiilor,  îngrijirea  gospodăriilor şi până la ridicarea de greutăţi, ciclism sau alergare.

Cercetătorii au descoperit că oamenii activi din punct de vedere fizic se simt la fel de buni că şi cei care nu fac sport, dar care câştigă aproximativ 25.000 de dolari pe an sau mai mult. În esenţă, va trebui să câştigi mai mult pentru a obţine acelaşi efect de stimulare a fericirii pe care îl are sportul.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite