Excelenţa Sa, Arvydas Pocius, Ambasadorul Republicii Lituania în România, vizită în judeţul Dâmboviţa

Excelenţa Sa, Arvydas Pocius, Ambasadorul Republicii Lituania în România, vizită în judeţul Dâmboviţa

Prezenţa Excelenţei Sale, Domnul Arvydas POCIUS, în Judeţul Dâmboviţa a fost ocazionată de participarea Domniei Sale la un  seminar internaţional

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a primit, joi, vizita Excelenţei Sale, Arvydas Pocius, Ambasadorul Republicii Lituania în România. Principalele puncte discutate în cadrul întâlnirii au fost prezentate în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

 
"Am avut astăzi prilejul să avem un oaspete, pe Execelenţa Sa, Domnul Ambasador al Republicii Lituania în România, Domnul Arvydas POCIUS. Am avut o discuţie în care am prezentat judeţul Dâmboviţa. Am discutat despre oportunităţile de investiţii, despre necesitatea dezvoltării relaţiilor de cooperare întrre judeţul Dâmboviţa şi unităţi administrativ-teritoriale din Lituania, despre dezvoltarea relaţiilor culturale şi ştiinţifice. Privim cu interes la Lituania pentru că este o ţară care stă mai bine decât noi în anumite zone. Vreau să îi mulţumesc Excelenţei Sale pentru vizita pe care a făcut-o astăzi şi să sperăm că va reveni laTârgovişte şi că vom pune bazele unei colaborări avantajoase pentru ambele părţi", a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.
 
 
Prezenţa Excelenţei Sale, Domnul Arvydas Pocius, în Judeţul Dâmboviţa a fost ocazionată de participarea Domniei Sale la seminarul internaţional intitulat “Renaşterea statului lituanian independent şi edificarea noii Europe Central-Răsăritene: civism naţional şi reacţii imperiale”, manifestare ştiinţifică organizată de Universitatea „Valahia” din Târgovişte, Ambasada Republicii Lituania în România şi Asociaţia Română pentru Studii Baltice şi Nordice la Centrul Internaţional de Conferinţe al Universităţii Valahia din Târgovişte.
 
" În vederea întării relaţiilor diplomatice dintre cele două state(România şi Lituania), în luna iunie a.c., în Lituania va avea loc o întâlnire de afaceri la care vor fi invitaţi să participe oameni din mediul de afaceri din Târgovişte. Sperăm  ca odată cu această vizită vor fi stabilite contacte economice prielnice pentru mediul de afaceri  şi pentru începerea unei  bune colaborări bilaterale.  Am speranţa şi încrederea că oameni de afaceri din Lituania vor veni să investească în judeţul Dâmboviţa", a declarat Execelenţa Sa, Domnul Ambasador al Republicii Lituania în România, Domnul Arvydas Pocius.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: