Europenii din nordul continentului sunt cei mai fericiţi, arată un studiu complex. Unde se află România pe „harta fericirii“

Europenii din nordul continentului sunt cei mai fericiţi, arată un studiu complex. Unde se află România pe „harta fericirii“

FOTO elitereaders.com

Europenii din nordul continentului sunt cei mai fericiţi, relevă un sondaj realizat recent de Uniunea Europeană. În lunile septembrie şi octombrie 2017, cetăţenii UE au fost intervievaţi şi au răspuns unor întrebări despre familia, locul de muncă şi despre locuinţa lor.

Una dintre întrebări a fost: "Sunteţi fericit în ţara dumneavoastră?". Cei care trăiesc în Danemarca s-au declarat cei mai fericiţi în legătură cu locul în care trăiesc, în timp ce cetăţenii Ungariei sunt, aparent, cei mai nefericiţi în ţara lor. 
 
TOP 3 
 
1. Danemarca - 99%
 
2. Irlanda - 98%
 
3. Ţările de Jos şi Suedia - 97% 

FOTO elitereaders.com
 
La polul opus se află România (67%), Bulgaria (66%) şi Ungaria (62%)
 
HARTA FERICIRII ÎN EUROPA
  

map-eu-happiness.jpg
 

 
Tot nordicii europeni conduc şi într-un top mondial al celor mai fericiţi oameni. Norvegia este „cea mai fericită ţară a lumii“, detronând Danemarca în Raportul Mondial al Fericirii 2017 al Reţelei de Soluţii pentru Dezvoltare Durabilă (SDSN), un program mondial lansat de ONU în 2012, transmite Reuters.
 
Norvegia este urmată în ordine de Danemarca, Islanda, Elveţia, Finlanda, Olanda, Canada, Noua Zeelandă, Australia şi Suedia.
 
Statele Unite se clasează pe 14, Germania pe 16, Marea Britanie pe 19 şi Franţa pe 31. România se află pe locul 57 din 155, în creştere cu 14 locuri faţă de anul trecut.
 
Cele mai nefericite ţări provin din Africa, şi anume Sudanul de Sud, Liberia, Guineea, Togo, Rwanda, Tanzania, Burundi şi Republica Centrafricană, care încheie lista. Acestor ţări li se adaugă Siria şi Yemen, două ţări din Orientul Mijlociu devastate de război.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările