Ce spune despre BAC un elev de 10 din Târgovişte, acceptat la University College London înainte de a da examenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Dâmboviţa au reuşit să obţine 10 pe linie 7 elevi: 4 din Târgovişte şi 3 din Pucioasa
În Dâmboviţa au reuşit să obţine 10 pe linie 7 elevi: 4 din Târgovişte şi 3 din Pucioasa

Liviu Neagu, un tânăr absolvent de liceu din Târgovişte, se numără printre puţinii elevi din ţară care au reuşit să obţină nota 10 la toate materiile de BAC 2014. Cu inteligenţa i-a uimit deja pe englezii de la University College London, care l-au acceptat încă din luna mai la „Relaţii internaţionale – Studii Politice Europene”. Singura condiţie era să obţină peste 9.30 la Bacalaureat 2014.


Cum media sa este maximă la BAC 2014, Liviu se poate odihni în următoarele două luni, pentru că la toamnă începe o nouă etapă în viaţa lui.

A fost destul de greu pentru că anul acesta am mai avut de susţinut un examen, înainte de Bacalaureat şi timpul a fost limitat pentru mine. Dar m-am organizat bine şi am reuşit. Sunt mândru de rezultatul meu, dar am muncit foarte mult. O să merg la University College London şi o să studiez „Relaţii internaţionale – Studii Politice Europene”. Am avut acceptarea condiţionată şi de nota de la BAC. A trebuit să obţin peste 9,30. Au fost chemaţi la examen 500, din care au fost acceptaţi doar 50”, spune Liviu Neagu. 

liviu neagu elev de 10
„Se putea lua examenul doar prin prezenţa la clasă”

Tânărul este foarte atras de posibilităţile pe care ţi le oferă facultăţile de renume şi nu doar în cei 3-4 ani de studii, cât mai ales după terminarea lor.

„După Facultate e foarte posibil să mă întorc, e foarte posibil să nu mă întorc. Dacă găsesc ceva în domeniu am de gând să folosesc ceea ce învăţ în Londra, dar dacă voi găsi ceva acolo, e posibil să rămân acolo. Cred că în ultimii ani a fost un BAC corect. Cred că elevii nu îşi dau silinţa pentru acest examen care este unul foarte important. Nu e greu să obţii o notă de trecere. Se putea lua examenul, cel puţin la Colegiul Naţional “Ienăchiţă Văcărescu”, doar prin prezenţa la clasă. Am avut profesori foarte buni cărora le mulţumesc pentru îndrumare. Acest examen înseamnă finalizarea a patru ani în care am muncit şi ar fi absurd să nu valorifici munca aceasta”, mai spus acesta.

liviu neagu elev de 10

În Dâmboviţa au reuşit să obţină 10 pe linie 7 elevi: 4 din Târgovişte şi 3 din Pucioasa.

Procentul de promovabilitate, înainte de contestaţii, este în Dâmboviţa, de 50,63%. Faţă de alţi ani nu sunt licee cu procent de promovabilitate zero. 

PE ACEEAŞI TEMĂ:

REZULTATE BAC 2014 DÂMBOVIŢA Primele note de la Bacalaureat 2014 se afişează la avizierele liceelor

ADMITERE LICEU 2014 DÂMBOVIŢA Topul liceelor după mediile de admitere din 2013

BAC 2014 DÂMBOVIŢA S-a lăsat cu patru eliminări la proba obligatorie a profilului Istorie şi Matematică

VIDEO ADMITERE LICEU 2014 Cum să alegi liceul potrivit, la Adevărul Live

ADMITERE LICEU 2014 Inspectoratul Şcolar Bucureşti a publicat broşura admiterii la liceu de anul acesta

Ce opţiuni au elevii care dau admiterea la liceu anul acesta, la Adevărul Live: „Există un interes crescut pentru Ştiinţele Naturii şi dotările din licee”

ADMITERE LICEU 2014 Părinţii şi elevii, atraşi tot de liceele teoretice

Admiterea la liceu ilustrează impasul în care se găseşte învăţământul românesc

Admitere la liceu cu suspans în 2014  

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite