Efectele crimei de la Gura Şuţii. Edilul din Nucet îi îndeamnă pe părinţi să nu îşi lase singuri copiii la şcoală

Efectele crimei de la Gura Şuţii. Edilul din Nucet îi îndeamnă pe părinţi să nu îşi lase singuri copiii la şcoală

Maşina cu care olandezul acuzat de crimă a răpit-o pe Adriana pe drumul către casă

În urma teribilului caz petrecut la Gura Şuţii, unde un olandez a ucis o elevă de 11 ani, primăria Nucet, localitate prin care s-a plimbat ucigaşul în căutare de victime, face apel la părinţi să îşi însoţească micuţii atât la şcoală, cât şi pe drumul către casă.

În comuna Nucet este un singur microbuz şcolar la un total de 500 de şcolari şi preşcolari, potrivit administraţiei locale. 
 
Microbuzul a fost atribuit localităţii acum 11 ani, iar edilul spune că a mai făcut solicitări pentru încă unul, însă nu a primit niciun răspuns.
 
,,Am un singur microbuz şcolar care mi-a fost atribuit acum 11 ani, se află într-o stare foarte bună, am un şofer meticulos. L-am solicitat pentru copiii din Ilfoveni care învaţă clasele V-VIII în satul Cazaci. Deci, de acolo fiecare copil este luat cu acest microbuz. Dar nu numai, am făcut ceva efort şi iau dintr-o zonă mai îndepărtată a satului Nucet, limitrofă cu Sălcioara, copiii la prima oră a dimineţii, după care se deplasează la Ilfoveni, face o cursă cu copii de acolo la şcoala Cazaci. De multe ori, dacă timpul permite, ia şi din satul Cazaci dintr-o extremitate a localităţii, începe la 7.10 să-i ia, nici părinţii nu ar fi de acord să înceapă mai devreme”, a precizat primarul Luisa Bărboiu.
 
 
Microbuzul şcolar, care are 16 locuri, face mai multe curse, însă doar copiii care locuiesc în zonele cele mai îndepărtate de şcoală pot fi aduşi la unitatea de învăţământ. Primarul spune că a făcut apel la părinţi să îi însoţească pe copii la şcoală şi, de asemenea, să vină să îi ia.
 
,,Localitatea Nucet are 500 de elevi începând de la grădiniţă până la clasa a VIII-a şi mai avem 500 care învaţă în liceul tehnologic. Este extrem de greu ca într-o oră, dimineaţa la venirea la şcoală, să transportăm toţi cei 500 de elevi, ţinând cont că în microbuzul şcolar nu au voie cu un elev mai mult decât locurile. Avem un microbuz cu 16 locuri. Ar fi imposibil să facă nu ştiu câte curse să îi aducă pe toţi. Noi am făcut un apel la părinţi, cei din zona din apropierea şcolilor să îşi aducă copiii. Am discutat cu cadrele didactice să aibă o evidenţă absolut reală a celor prezenţi la şcoală, a celor transportaţi cu microbuzul, iar la plecarea către casă avem puncte exacte unde sunt debarcaţi, unde cei mici sunt aşteptaţi de părinţi. Niciun copil nu rămâne între localităţi”, mai spune Luisa Bărboiu.
 
În Nucet sunt 24 de camere de supraveghere, la care se adaugă cele de la unităţile de învăţământ. 
 
Cetăţeanul olandez, suspect că a omorât fata de 11 ani din Gura Şuţii, a trecut prin Nucet în ziua când a avut loc tragedia. 
 
Poliţiştii care au urmărit imaginile de pe camerele de supraveghere din Nucet au confirmat că suspectul a trecut şi pe acolo înainte de a o ucide pe Adriana Fieraru, 11 ani, la data de 26 septembrie.
 
Copila avea de parcurs de la şcoală până acasă, în Gura Şuţii, un drum de 15 minute, pe o distanţă de doar 600 de metri. Mihaela-Adriana ar fi trebuit să ajungă acasă vineri, 20 septembrie, în jurul orei 17.00, iar mama o aştepta la poartă. 
 
Fetiţa a apărut pe imagini înregistrate de camerele de luat vederi din localitate ultima oară la ora 17.15, la 350 de metri de locuinţă, fiind ucisă, potrivit anchetatorilor, în maximum jumătate de oră după ce a fost răpită, fapt care s-a petrecut la ora 17.16. Poliţia a fost sesizată la 19.14, atunci când, spun anchetatorii, cu certitudine, copila nu mai era în viaţă.
 
Pe camerele de supraveghere apare şi o maşină închiriată a unui cetăţean olandez.
 

VIDEO: Stiri Gura Suţii / Facebook

Olandezul pedofil căutat pentru uciderea fetiţei din Dâmboviţa s-a sinucis sub ochii echipei de supraveghere, care era pe urmele sale, de la distanţă. Joop Visscher (47 ani) a reuşit să plece în Olanda, după comiterea atrocităţii din România, şi se afla la volanul automobilului său BMW decapotabil, când a intrat frontal într-un TIR. Anchetatorii au fost martori ai accidentului. Ei spun că Visscher nu îşi dăduse seama că e filat.

Joop (Johannes) Visscher era filat de autorităţile olandeze, puse în alertă de fapta comisă de el în Gura Şuţii, Dâmboviţa.

PE ACEEAŞI TEMĂ:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: