Editura LIBREX lanseaza cartea „Petru Cercel” la Curtea Domneasca din Targoviste

Editura LIBREX lanseaza cartea „Petru Cercel” la Curtea Domneasca din Targoviste

Editura LIBREX lanseaza cartea „Petru Cercel” la Curtea Domneasca din Targoviste

Editura Librex vă invită sâmbătă, 12 mai 2018, orele 15.00, la Curtea Domnească din Târgovişte, la lansarea cărţii Petru Cercel, scrisă de istoricul Cristian Mosneanu.

Cartea „Petru Cercel” face parte din „Colecţia Centenarul Marii Uniri” – un proiect editorial special al editurii Librex în Anul Centenar.
 
La împlinirea unui secol de la Marea Unire din 1918, editura Librex îşi propune să publice lucrări în care să se analizeze semnificaţia istorică a evenimentului. Dorind să aducă propria contribuţie la marcarea evenimentului  - Centenarul Marii Uniri – editura Librex lansează proiectul editorial “Colecţia Centenarul Marii Uniri”. 
 
Proiectul editorial constă în elaborarea şi publicarea a 12 monografii cu personalităţile care au contribuit la confirmarea noastră ca stat român şi la înfăptuirea Marii Uniri din 1918. Fiecărui personalităţi îi este consacrat un volum, accentul fiind pus pe contribuţia adusă la realizarea Marii Uniri, dar şi pe contribuţia adusă constituirii de stat unitar român. Prima carte din colecţia este Mihai Viteazul, primul domnitor român care a realizat unirea ţărilor române, iar ultima lucrare îi este dedicată Regelui Ferdinand, Întregitorul.
 
În “Colecţia Centenarul Marii Uniri” a editurii Librex au mai apărut volumele: Mihai Viteazul, Mircea cel Bătrân,Radu Negru Vodă şi Regina Maria.
 
Frate mai mare al lui Mihai Viteazul,Petru Cercel a fost primul ambasador cultural al poporului român. Spirit enciclopedic, cunoscător a 14 limbi străine, el a facut ca termenul de valah să fie cunoscut de către toată Europa ca fiind ceea ce a reprezentat cu adevărat în istorie: denumirea tuturor românilor din cele trei principate precum şi din afara lor. Cu alte cuvinte,  Petru Cercel, intelectual, scriitor şi iubitor al artelor, a  fost cel mai de seamă “os de domn din Basarabi” ce i-a reprezentat cu mândrie pe români peste tot pe unde a umblat prin lume.
 
Vor participa Cristian Mosneanu, Istoric, Stefan Dumitrache, Istoric şi Director al Muzeului Curtea de Argeş, Ionut Radu, Editor
 
 
citeste totul despre: