Echipamente de protecţie pentru personalul din prima linie de luptă împotriva COVID-19 în Dâmboviţa

Echipamente de protecţie pentru personalul din prima linie de luptă împotriva COVID-19 în Dâmboviţa

În judeţul Dâmboviţa au ajuns 1.380 de combinezoane de protecţie şi 45 de litri de dezinfectant de nivel înalt a suprafeţelor, echipamentelor şi instrumentarului medical.

 
Echipamentele de protecţie vor fi distribuite de ISU “Basarab I” Dâmboviţa către Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Dâmboviţa, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Unitatea de Primiri Urgenţă (UPU) Târgovişte şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa, fiind destinate personalului medical şi non-medical care asigură asistenţă medicală de specialitate, primul ajutor şi transportul în faza prespitalicească, transferul interclinic, respectiv transportul pe traseele stabilite până la centrele de carantină a pacienţilor suspecţi ori confirmaţi.
 
 
Echipamentele au fost aduse în România cu o aeronavă NATO, din Coreea de Sud. 
 
Materialele de protecţie au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă în cadrul eforturilor de combatare a efectelor pandemiei de COVID-19 în ţara noastră.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: