Dumitru Prunariu, prezent la Simpozionul „Henri Coandă” la Pucioasa, la 106 ani de la zborul savantului român Henri Coandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clubul de aeromodelism are o pistă de zbor captiv după standarde F.A.I şi mini Helioport, un parc de Aeronave reale iar în anul 2000 Compania Tarom a donat elevilor o aeronava A.N.24 de pasageri  Y R – B M C)
Clubul de aeromodelism are o pistă de zbor captiv după standarde F.A.I şi mini Helioport, un parc de Aeronave reale iar în anul 2000 Compania Tarom a donat elevilor o aeronava A.N.24 de pasageri  Y R – B M C)

Invitat de prestigiu la simpozionil „Henri Coandă” de Clubul Copiilor Pucioasa, ocazionat de împlinirea a 106 ani de la zborul savantului român Henri Coandă. Dumitru Dorin Prunariu, primul român care a zburat în cosmos generalul Dumitru Dorin Prunariu a ţinut să le spună celor mici câteva cuvinte.

Prunariu este cetăţean de onoare al oraşului Pucioasa, membru de onoare al Muzeului Aviatic.

prunariu pucioasa

Despre Clubul de Aeromodele Pucioasa

Situat într-un minunat parc natural, la poalele dealului Patrana, Clubul de Aeromodele şi-a deschis porţile în urmă cu 60 de ani. Înfiinţat în anul 1953, odată cu instituţia mai sus amintita, cercul de Aeromodelism este unul dintre cele mai vechi cercuri de acest gen din România.

Cu un palmares impresionant în cei peste 60 de ani, la această activitate s-au perindat mii de elevi, cel care a fost şi a creat acestea Dumitru Diaconescu – Maestru Emerit al Sportului,Cetăţean de Onoare al Oraşului Pucioasa,iniţiator şi realizator al Muzeului Aviatic şi al concursului Memorial ” Henri Coandă”,cel care i-a fost în de aproape a fost profesorul Popa C-tin Tiberiu-fost director al Clubului Copiilor Pucioasa .

La Pucioasa în acea vreme s-au realizat adevarate premiere, lansări de rachete cu pasageri la bord (broscuţe şi pisici).

Medaliile, diplomele şi trofee obţinute la concursurile locale naţionale şi republicane au fost consemnate de nenumarate ori de presa scrisă şi televiziunea din acea vreme.

Clubul de aeromodelism are o pistă de zbor captiv după standarde F.A.I şi mini Helioport, un parc de Aeronave reale iar în anul 2000 Compania Tarom a donat elevilor o aeronava A.N.24 de pasageri  Y R – B M C), care a fost dezmembrată în 10 piese transportată şi montată la loc la Pucioasa. Sa depus un efort uriaş din partea celor implicaţi în această operaţiune şi mulţumim autorităţilor şi sponsorilor implicaţi.

Instituţia oferă un mediu favorabil pentru elevi de a se manifesta în domenii care nu se regăsesc în activitatea scolară. Aici sunt îndrumaţi să-şi cunoască şi să-şi dezvolte aptitudinile în funcţie de interese şi motivaţii. Activitatea tehnico-stiinţifică organizată în cadrul cercului, are drept obiectiv dezvoltarea aptitudinilor şi deprinderilor de lucru, stimularea spiritului creator şi inovator, mergând până la atingerea performantelor.

Muzeul Aviatic şi Clubul de Aeromodelism “Henri Coandă” din Pucioasa au realizat în luna decembrie 2009, o machetă a avionului Vlaicu II la 3,5 m care se află la Aeroportul Internatioanl Aurel Vlaicu – Baneasa.

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite