DSP Dâmboviţa a primit o alertă cu privire la loţiunea ucigaşă

DSP Dâmboviţa a primit o alertă cu privire la loţiunea ucigaşă

Produsul conţine alcool metilic şi a fost băut de mai multe persoane din Bihor, care ulterior au murit

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a fost notificată prin intermediul Sistemului Rapid de Alertă pe Nonaliment – RAPEX cu privire la existenţa pe piaţă a unei loţiuni pentru îngrijirea epidermei cu efect antiseptic, la care, în urma analizelor chimice efectuate s-a evidentiat prezenţa methanolului în cantitate de peste 60.000 g/hectolitru alcool anhidru.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Este vorba despre produsul cosmetic ALCOFARM produs în judeţul Bistriţa- Năsăud.
 
Prezenţa methanolului, ingredient nepermis în această loţiune, a determinat specialiştii să considere acest produs cu risc major pentru sănătate şi de aceea, Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa recomandă populaţiei să nu folosească acest produs destinat uzului extern şi mai ales să nu îl ingere.
 
O loţiune de îngrijire a pielii, care conţine alcool metilic şi care ar fi provocat, potrivit Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj, moartea a 25 de bihoreni, după ce au băut din ea, recipientul fiind similar celui pentru spirt medicinal, va fi retrasă de la comercializare în urma unei anchete a Protecţiei Consumatorilor în Regiunea de Nord-Vest.
 
Şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Cluj, Cristian Nicula, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că produsul conţine alcool metilic şi a fost băut de mai multe persoane din Bihor, care ulterior au murit.
 
Potrivit acestuia, în baza buletinului de analiză al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Cluj, produsul Alcofarm este considerat neconform, motiv pentru care comisarii de la Protecţia Consumatorilor au dispus retragerea de la comercializare a loturilor nr. 234/01.07.2011 şi 235/02.07.2011 identificate în judeţul Bihor.
 
Reprezentanţii CRPC Cluj au menţionat că în cazul identificării altor loturi din acest produs vor fi luate probe pentru analize în laboratorul DSP Cluj, pentru proprietăţile organoleptice şi parametrii fizico-chimici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările