Drumul Expres Târgovişte – Bucureşti, în etapa avizului favorabil pentru studiul de prefezabilitate

Drumul Expres Târgovişte – Bucureşti, în etapa avizului favorabil pentru studiul de prefezabilitate

Drumul Express Târgovişte – Bucureşti, în etapa avizului favorabil pentru studiul de prefezabilitate. FOTO: Ionuţ Săvoiu

Consiliul Tehnico-Economic al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii a avizat favorabil studiul de prefezabilitate pentru proiectul privind realizarea Drumului Expres Târgovişte – Bucureşti.

Anunţul a fost făcut, sâmbătă secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionuţ Săvoiu.
 
“Suntem în grafic! Drumul Expres Bucureşti-Târgovişte este în grafic cu evoluţia proiectării şi începe să devină un proiect de investiţii matur pentru a avea acces la finanţare europeană. După obţinerea avizului, proiectantul poate începe faza de elaborare a studiului de fezabilitate care, contractual, este programat să se încheie în februarie 2024. Atunci vor fi create premisele obţinerii avizelor necesare emiterii Hotărârii de Guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici şi elaborării documenţiilor necesare iniţierii procedurii de achiziţie publică în vederea realizării obiectivului de investiţii Drum Expres Bucureşti – Târgovişte”, a precizat Ionuţ Săvoiu.
 
În cadrul Studiului de Prefezabilitate au fost studiate 4 variante/ alternative de traseu. Au fost selectate 3 variante de traseu pentru analiză multicriterială şi proiectare în faza studiului de fezabilitate.
 
Variantele selectate au între 61 şi 63,2 km, 5 noduri rutiere şi cca 17-24 poduri. Ampriza estimativă a drumului va avea 40 m şi vor fi expropiate aproximativ 253 hectare. 
 
Valoarea investiţiei este estimată între 1.520 şi 1.635 milioane lei la faza studiului de prefezabilitate.
 
 
  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările