Drumul expres Găeşti – Ploieşti, obiectiv de importanţă strategică naţională, ce va face legătura între Oltenia şi Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
drum expres gaesti ploiesti

Viitorul drum expres Găeşti - Ploieşti este subiectul unei ample dezbateri iniţiate de autorităţile judeţene şi cei ai Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA (CNAIR).

În prezent, în cadrul contractului pentru Elaborarea studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic de execuţie pentru obiectivul de investiţii „Drum expres Găeşti - Ploieşti”, este în curs de elaborare documentaţia aferentă analizei multicriteriale de traseu - etapa 2, datorită definitivării şi aprobării documentaţiei analizei multicriteriale de traseu - etapa 1, în urma căreia au fost avizate două variante de traseu.

Contractul şi elaborarea studiului de fezabilitate şi proiectului tehnic de execuţie pentru obiectivul de investiţii „Drum expres Găeşti - Ploieşti” sunt derulate de CNAIR, iar întâlnirea, care a avut loc ieri, s-a concentrat pe analiza punctelor de vedere ale tuturor factorilor din judeţul Dâmboviţa ce sunt implicaţi în procesul de aprobare şi avizare a proiectului şi pe preîntâmpinarea eventualelor probleme sau blocaje ce ar putea avea un impact negativ în derularea contractului pentru acest obiectiv de investiţii de importanţa strategică naţională. 

„Am iniţiat această întâlnire, după ce, săptămâna trecută, am participat cu colegii mei de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa la o întâlnire la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, unde am depus documentaţia pentru Inelul 2 de centură al municipiului Târgovişte. Atunci, doamna Mariana Ioniţă a propus să avem o discuţie la Târgovişte în legătură cu Drumul expres Găeşti - Ploieşti, împreună cu dumneavoastră, primarii localităţilor pe unde trece acest drum. În primul rând, acest drum expres face legătura între Oltenia şi Moldova. Este cel mai important drum expres, este un drum nou, de la Găeşti până la Ploieşti. Cea mai mare parte a acestui drum trece prin judeţul Dâmboviţa şi doar 25% este pe raza judeţului Prahova”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan. 

Cum arată proiectul inelului 2 de Centură a Târgoviştei, a cărui valoare se ridică la peste 750 mil. lei VIDEO
Cum arată proiectul inelului 2 de Centură a Târgoviştei, a cărui valoare se ridică la peste 750 mil. lei VIDEO

Machetă Inelul 2 Centură Târgovişte

Conducerea CJD a avut o discuţie şi cu ministrul Drulă, în urmă cu 4 luni, când a fost iniţiat proiectul de hotărâre al Consiliului Judeţean. Practic, din acest drum expres va pleca Inelul 2 de centură al municipiului Târgovişte, care porneşte din comuna Ulmi, străbate Municipiul Târgovişte, Dragomireşti, Şotânga, Doiceşti şi se bifurcă direct din DN 71, la ieşirea din comuna Aninoasa şi intrarea în comuna Doiceşti. 

„În cadrul CNAIR, la acest moment, noi am finalizat prima etapă - de analiză a variantelor de traseu. Această etapă a constat în studierea mai multor variante de traseu (un număr de 5, 6, 7 variante de traseu, 7 culoare). Din aceste 7 culoare, au fost aplicate mai multe criterii de mediu, economice şi, fiind identificate anumite constrângeri, au fost acordate nişte punctaje şi au fost plasate două variante pe primele două locuri. Aceste două variante vor fi studiate în analiza multicriterială. Ţin să subliniez faptul că finalizarea primei etape nu reprezintă alegerea finală a traseului. Acum, în etapa 2, se mai pot face modificări punctuale şi suntem conştienţi că vor mai fi contrângeri faţă de prima etapă. De aceea suntem aici, să vă ascultăm şi pe dumneavoastră, să avem o comunicare care să ducă la un proiect bun, fără blocaje. Deşi am spus că sunt două variante pe teritoriul judeţului Dâmboviţa, cele două variante se suprapun. Singura diferenţă este destinderea de la centura Ploieşti, acolo unde cele două variante au puncte de plecare diferite”, a precizat Ionuţ Urecheatu, responsabil contract CNAIR.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite