Dovada că poliţiştii din Titu ştiau despre bătăile îngrozitoare pe care militarul criminal le aplica femeilor din viaţa lui

Dovada că poliţiştii din Titu ştiau despre bătăile îngrozitoare pe care militarul criminal le aplica femeilor din viaţa lui

Florin Oprea

Conducerea IPJ Dâmboviţa a dispus verificarea Poliţiei Titu joi, 25 ianuarie 2018, la două zile de la crimă, după ce presa a relatat pe larg declaraţiile fostei soţii şi ale rudelor femeii omorâte în salon, cu privire la bătăile pe care subofiţerul Oprea le aplica iubitelor sale. Mai multe persoane susţin că femeile bătute ar fi mers în repetate rânduri la Poliţie, iar poliţiştii nu ar fi făcut nimic.

Poliţiştii Biroului Control Intern din cadrul IPJ Dâmboviţa vor face cercetări la sediul Poliţiei Titu în urma declaraţiilor fostei soţii a subofiţerului Florin Oprea, arestat pentru 30 de zile pentru infracţiunea de omor. 
 
Sunt suspiciuni că oamenii legii nu ar fi înregistrat nicio plângere cu privire la actele de violenţă de care subofiţerul era acuzat faţă de fosta soţie şi de fosta iubită, aceasta din urmă fiind şi cea pe care a ucis-o marţi. "În cazul în care vor fi constatate nereguli vor fi dispuse măsuri în conformitate cu prevederile legale în vigoare", arată IPJ Dâmboviţa.

Fosta soţie a criminalului Florin Oprea a transmis presei un certificat medico-legal, întocmit de Spitalul din Titu în 2010, în care se specifică faptul că poliţiştii au însoţit-o pe femeie la spital după ce a fost bătută de soţ, aceasta având traumatism cranio facial şi epistaxis exterior.
 
Prezenţa omului legii la spital, alături de femeia bătută, impunea o autosesizare în acest caz a Poliţiei Titu, spun surse din Poliţie, fapt care nu s-a întâmplat, mai ales pentru că femeia a sesizat autorităţile la acea vreme prin apel la numărul unic de urgenţă 112. 
 
De altfel, acest act medical a ajutat-o să divorţeze de Florin Oprea şi să obţină custodia pentru fetiţa pe care o au împreună. 
 
Tânăra spune că a fost de mai multe ori la poliţie, însă, în zadar.
 
 

“Am depus plângeri pe numele lui la Poliţie, dar nu s-au înregistrat”

 
Aceasta mai spune că a fost de nenumărate ori la Poliţia din Titu pentru a face plângere împotriva soţului, dar nu se întâmpla nimic. Într-un final a fost nevoită să fugă din ţară pentru a-şi salva viaţa.
 
“Am depus plângeri la poliţiei, am sesizat autorităţile de nenumărate ori. Venea la uşa apartamentului meu, mă ameninţa cu moartea, însă Poliţia nu a luat nicio măsură. Am fost nevoită, în baza certificatelor medico-legale, să bag un divorţ, iar singurul lucru care m-a salvat şi să obţin custodia copilului definitivă şi irevocabilă a fost că el era cadru militar. Eu am fost nevoită să fug din ţară pentru a-mi salva viaţa, timp în care el şi-a refăcut viaţa cu această fată şi probabil că a uitat de existenţa mea, dar din când în când îmi mai trimitea mesaje – chiar acum un an – că vrea să ne împăcăm. El nu se împăca cu ideea că l-am părăsit şi nu accepta. Nu a iertat”, mai spune femeia.
 
 
Aceasta mai spune că într-o noapte s-a trezit cu soţul ei la uşă, înarmat cu un topor. „A venit cu toporul la uşa mea, împreună cu fratele său, să-mi spargă uşa, să mă omoare. Uşa mea a fost vandalizată cu toporul. Ceea ce vă spun s-a întâmplat, nu fabulez. Pe mine m-a şicanat în trafic, mi-a vandalizat maşina. A avrut să mă omoare şi mă căuta efectiv să mă omoare. Cu a doua soţie i-a reuşit”, adaugă ea.

 
Reprezentanţii Poliţiei Titu confirmă cazul şicanării în trafic, dar spun că nu s-au înregistrat alte plângeri pe numele bărbatului.

În urmă cu mai mult timp, militarul a frânat în faţa maşinii fostei soţii, în care se afla şi iubitul ei, a coborât, ar fi lovit parbrizul maşinii şi apoi l-ar fi agresat pe iubitul femeii. Sesizaţi, poliţiştii din Titu au deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire şi distrugere, însă dosarul s-a soluţionat de către procurori cu NUP (neînceperea urmăririi penale) în 2011. În ceea ce priveşte alte plângeri privind violenţa faţă de fosta soţie, poliţiştii din Titu spun că nu ştiu nimic despre asta.
 

"Mă aşteptam, ştiam ce va urma cu fata cu care este"


Femeia confirmă că militarul a fost violent nu doar după ce s-a întors din Afganistan, ci de când se ştiu. "El a aşa a fost de când îl ştiu. El a plecat în Afganistan după ce am fost noi împreună. Era violent, avea patima alcoolului.  Avea datorii foarte mari financiare pe care trebuia să le acopere. Când am aflat ce s-a întâmplat pentru mine a fost ceva normal. Mă aşteptam, ştiam ce va urma cu fata cu care este, fiind supusă aceluiaşi tratament – bătaie, acool – să cedeze şi să plece pe drumul ei. Mă aşteptam ca în momentul în care se va despărţi de el să reacţioneze aşa cum a reaţionat şi cu mine. Începuse să mă urmărească, să mă ameninţe cu moartea. Faptul că eu sunt în viaţă acum e doar pentru că am fugit din ţară", povesteşte ea.
 

Plângeri adresate Poliţiei: "Mi-a spart uşa cu toporul"

 
Plângerile depuse la Poliţie nu sunt luate în considerare, acuză fosta soţie. "Cel puţin pe mine m-au chemat la Poliţie după ce sunam la ei şi spuneam că sunt ameninţată, că e în faţa blocului, că vrea să intre pe mine în casă, îmi luau o declaraţie şi atât. A doua oară făcea mai rău, pentru că îl lăsau în pace. M-am dus la Poliţiei şi am cerut protecţie. Nu a reacţionat nimeni. Toată lumea de la Poliţia Titu mă cunoaşte. Pe mine ca femeie, ca şi mamă de copil mic, nimeni nu m-a ajutat. Poliţia oraşului Titu, şi o susţin sus şi tare, nu a făcut nimic pentru mine. În momentul în care s-a îngroşat gluma, un singur domn, Dumitrache, a luat treaba mai în serios. Mai mult ca sigur fata a depus plângere, dar nu i-a fost luată în calcul. A venit cu toporul la uşa mea, împreună cu fratele său, să-mi spargă uşa, să mă omoare. Uşa mea a fost vandalizată cu toporul. Ceea ce vă spun s-a întâmplat, nu fabulez. A avrut să mă omoare şi mă căuta efectiv să mă omoare. Cu a doua soţie i-a reuşit", a continuat ea.

Subofiţerul Florin Oprea este specialist în grupa reparaţii şi conservare a Depozitului 129 Materiale Tehnice din Târgovişte, din subordinea Bazei 2 Logistică. Bărbatul nu se putea împăca cu gândul că tânăra femeie nu voia să se mai împace cu el, fiind certaţi de ceva timp. Nu de puţine ori îi făcea adevărate scene de gelozie şi era foarte violent.
 
Militarul le-a spus anchetatorilor că "nimeni nu îl înşală pe el". Acesta a mai mărturisit că s-a dus la coafor cu gândul de a-şi ucide iubita, înarmat cu un cuţit, după ce ar fi băut coniac. "N-am vrut s-o omor. Îmi pare foarte rău. Avea mai multe aventuri", a spus bărbatul de 35 de ani. 
 
După incident, subofiţerul a sunat la 112. Apoi a luat un taxi şi a mers la poliţie, unde s-a predat. Imediat la faţă locului au ajuns anchetatorii.
 
Suspectul a participat şi la o misiune în Afganistan, iar taximetristul care l-a transportat la Poliţie este şi el fost cadru militar. Şi acesta a participat la o misiune în Irak, acum fiind pensionat.
 
Tatăl femeii spune că acum o săptămână bărbatul i-a luat cardul fiicei lui, în zi de salariu, şi a plecat la păcănele, fiind un împătimit al acestor jocuri. La sediul Poliţiei Titu au fost audiate mai multe persoane, printre care şi angajatele salonului, care s-au declarat şocate de cele întâmplate. Ucigaşul a fost reţinut pentru 30 de zile.
 

CITEŞTE ŞI:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările