Două persoane, reţinute pentru evaziune fiscală, în Dâmboviţa: Prejudiciul este de trei milioane de lei

Două persoane, reţinute pentru evaziune fiscală, în Dâmboviţa: Prejudiciul este de trei milioane de lei

Doi administratori ai unei firme de construcţii au fost reţinuţi, luni, pentru evaziune fiscală, prejudiciul fiind de 3 milioane de lei, potrivit IPJ Dâmboviţa.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au documentat activitatea infracţională a două persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. La data de 25 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, o femeie în vârstă de 47 de ani, din municipiul Târgovişte, şi un bărbat de 48 de ani, din localitatea Şotânga, cei doi fiind bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală”, precizează IPJ Dâmboviţa.
 
În urma activităţilor de cercetare penală, efectuate sub coordonarea procurorului de caz, a reieşit faptul că, în perioada ianuarie - decembrie 2012, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale din domeniul construcţiilor, ar fi evidenţiat cheltuieli fictive în actele contabile ale societăţii şi în documentele legale prevăzute de Codul fiscal, fiind creat un prejudiciu al bugetului de stat în valoare de 3.071.445 de lei.
 
Marţi, cei în cauză vor fi prezentaţi Tribunalului Dâmboviţa pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările