Domeniile în care se munceşte cel mai mult la negru, potrivit ITM Dâmboviţa

Domeniile în care se munceşte cel mai mult la negru, potrivit ITM Dâmboviţa

FOTO: Arhivă

Inspectorii de muncă din cadrul I.T.M. Dâmboviţa au descoperit, luna trecută, zei de persoane care au prestat activitate fără forme legale. Au fost desfăşurate acţiuni de control prin care s-a urmărit verificarea respectării legislaţiei muncii în domeniile relaţiilor de muncă, respectiv securităţii şi sănătăţii în muncă.

„În domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 108 controale în urma cărora 13 angajatori au fost sancţionaţi cu avertismente şi amenzi contravenţionale în valoare de 540.000 lei pentru următoarele neconformităţi: munca nedeclarată, lipsa evidenţei orelor prestate de salariaţi, negarantarea în plată a salariului minim brut pe ţară, nepăstrarea la locul de muncă a unei copii a contractului individual de muncă pentru salariaţii care prestează activitate în acel loc”, se arată într-un comunicat al ITM Dâmboviţa.
 
În ceea ce priveşte munca nedeclarată, au fost identificate 38 persoane prestând activitate fără documente legale de angajare pentru 8 angajatori din domeniile: activităţi ale caminelor de bătrâni, construcţii, brutării.
 
„Activitatea privind securitatea şi sănătatea în muncă a avut ca rezultate: 83 controale efectuate, 133 neconformităţi constatate pentru care au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate, 79 angajatori sancţionaţi, 133 sancţiuni contravenţionale aplicate”, se mai arată în document.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările