Doi jucători din Divizia B, în conflict cu preşedintele unui club cu tradiţie pentru că ar fi fost ofertaţi de un club rival la titlu

Doi jucători din Divizia B, în conflict cu preşedintele unui club cu tradiţie pentru că ar fi fost ofertaţi de un club rival la titlu

Denis Ispas şi Georgian Honciu au fost ameninţaţi cu moartea de către Marcel Ghergu care le-ar fi spus că vor avea probleme uriaşe în oraş, după ce-au anunţat că din vară vor să plece de la divizionara secundă.

Abia când şi-a găsit stabilitatea financiară, Chindia Târgovişte este în mijlocul unui scandal monstru. Doi dintre jucătorii de bază au intrat în ultimele şase luni de contract şi vor să plece de la Chindia, iar asta nu i-a picat deloc bine conducătorului clubului, care nu este de acord cu lucrul acesta, scrie gsp.ro.

 
Denis Ispas şi Georgian Honciu sunt în clonflict deschis cu  Marcel Ghergu, preşedintele Chindiei şi membru în Comitetul Executiv al FRF, care nu este de acord cu faptul că cei doi ar fi tratat cu un club rival în timp ce sunt sub contract cu echipa din Târgovişte. 
 
Cei doi sunt doriţi chiar din această iarnă de rivala la promovare a Chindiei, Dunărea Călăraşi, scrie gsp.ro
 
Văzând acest lucru, Marcel Ghergu, preşedintele clubului târgoviştean a răbufnit total, spunând că astfel de jucători nu mai au ce căuta în vestiar, potrivit db-sport.ro. 
 
“Din punctul meu de vedere, cei care au purtat tratative cu contracandidata noastră la promovare nu mai au ce să caute în vestiare”. Mai mult de atât, potrivit www.gsp.ro, Marcel Ghergu pare să-i fi şi ameninţat pe cei doi. Câteva ore mai târziu, acelaşi ziar central, oferă un punct de vedere conducătorului de la Chindia, în care acesta transmite că nu poate recurge la aşa ceva. 
 
“Eu nu mă exprim în felul ăsta. O să apară abia mâine (nr. azi) o reacţie oficială, unde o să chem presa locală la o conferinţă. Eu nu pot să ameninţ! Dacă apare o astfel de situaţie, o discut în cadrul clubului şi luăm o decizie. Jucătorii să plece dacă vor. Nu-i las eu să plece? Dacă sunt în ultimele luni, să plece la vară”.
 
FOTO Marcel Ghergu
 
Ajunşi la antrenament, Ispas şi Honciu nu s-au putut pregăti alături de ceilalţi colegi, fiind trimişi pe un teren plin de pietre şi îmbibat cu apă.
 
"Nu o să mai mă întorc din drum şi nu o să mai semnez niciun fel de prelungire cu Chindia. Am oferte de la echipe din prima ligă. Nu pot să plec, asta fiindcă s-au cerut foarte mulţi bani pe mine, ceea ce nu este corect. Ceea s-a cerut este enorm de mult pentru un jucător care a evoluat doar la liga a doua. Până acum, am jucat şi confirmat la liga a doua şi nu la Liga 1. Am fost pedepsit şi financiar. Pe luna decembrie nu mi-am primit salariul, spre deosebire de colegii mei", a spus Ispas, potrivit dbonline.ro.
 
Anamaria Prodan, impresarul celor doi jucători, a spus pentru gsp.ro că un club nu poate ţine jucătorii cu forţa.
 
"Cei doi jucători sunt impresariaţi de mine şi sunt în ultimele luni de contract. Am oferit clubului Chindia 15.000 de euro pentru a-i lăsa liberi de acum. Nu se doreşte, nu e nicio problemă, jucătorii vor rămâne la Chindia şi îşi vor apăra corect şansele pentru că sunt profesionişti. Nu vreau să intru în polemică, dar jucătorii au fost daţi afară din vestiar şi nu mai sunt primiţi la antrenamente după ce-au anunţat căvor să plece. Chiar nu mă interesează animozităţile! Cei de la Chindia nu pot ţine un jucător cu sila sau de frică", a declarat Anamaria Prodan."
 
Chindia este pe locul 3 în Liga 2, la şapte puncte de Călăraşi şi la şase puncte de Hermannstadt. Primele două echipe promovează direct în prima ligă.
 
Preşedintele Chindiei nu este la primul conflict cu jucătorii Chindiei. În 2016 a fost filmat în timp ce s-a îmbrâncit şi înjucat cu un fost jucător pentru 700 de lei. Fostul jucător Marius Ene i-a reproşat preşedintelul că l-a chemat de acasă să-i dea o restanţă de bani, însă, preşedintele s-a răzgândit, moment în care discuţia dintre cei doi a degenerat. Aceştia au fost despărţiţi de câţiva membri ai echipei târgoviştene.
 
Incidentul a avut loc imediat după meciul pe care echipa târgovişteană l-a câştigat în faţa celor de la UTA Arad. La vestiare, fostul fotbalist Marius Ene, care a jucat pentru Târgovişte în turul campionatului, l-a abordat pe preşedintele clubului, Marcel Ghergu. 
 
Discuţia dintre cei doi s-a transformat într-o ceartă după puţin timp. Marius Ene i-a reproşat preşedintelui Marcel Ghergu că l-a chemat de acasă să-i dea un rest de bani, 700 de lei, însă acesta s-ar fi răgândit. De aici, discuţiaa a degenerat în îmbrânceli, cei doi fiind despărţiţi de câţiva membrii ai clubului. 
 

 
 
citeste totul despre: