Distracţia costă. Patru minori s-au ales cu dosare penale pentru că au răvăşit o şcoală. "S-au distrat cu stingătoarele"

Distracţia costă. Patru minori s-au ales cu dosare penale pentru că au răvăşit o şcoală.

Clădirea Şcolii nr. 1 aparţine, încă de anul trecut, de Colegiul Naţional „Vladimir Streinu”

Pentru că nu a fost păzită în niciun fel, Şcoala Nr. 1 Găeşti arată ca după război. Fix când se pregăteau de festivitatea de deschidere a noului an şcolar, directorul unităţii a observat că şcoala i-a fost spartă. Autorii sunt patru tineri minori care au făcut ravagii şi au furat şi un calculator.

Derbedeii s-au jucat cu stingătoarele şi au folosit pentru jocuri inclusiv calculatoarele din laboratorul de informatică.
 
"Duminică oamenii noştri ne-au avertizat că a fost vandalizată şcoala şi au avut loc câteva distrugeri la corpul de clădire de aici de la pasarelă. Au fost vandalizate două clase jos, o sală de grădiniţă de la Scoala nr 3 Găeşti şi laboratorul de informatică. S-au distrat cu stingătoarele şi au furat şi un laptop", ne-a spus Nicolae Păduţă, director Colegiul Naţional Vladimir Streinu Găeşti.
  
Clădirea Şcolii nr. 1 aparţine, încă de anul trecut, de Colegiul Naţional „Vladimir Streinu”. 
 
În Dâmboviţa există sute de şcoli nepăzite şi chiar neîmprejmuite, nu mai vorbim de sistem de supraveghere video, care pentru multe unităţi este un lux.
 
La nivelul judeţului Dâmboviţa, există 272 de unităţi şcolare dintr-un total de 533 care nu beneficiază de niciun fel de sistem de pază, uman sau tehnologic. Aşa se întâmplă în comuna Vârfuri, unde o grădiniţă funcţionează la marginea unui drum judeţean intens circulat, dar care nu este împrejmuită cu gard. 
 
Cele mai multe probleme se întâlnesc însă, în mediul rural. Există chiar şi unităţi neîmprejmuite.
 
"Paza se face aşa cum s-a făcut întotdeauna prin profesorul de serviciu şi sperăm să nu avem  probleme ca cea de la Găeşti în continuare. Repet, la acest moment, instalarea unui sistem de supraveghere nu mai reprezintă o cletuială majoră şi ar trebui luată în calcul de fiecare dată de autoritatea lcoală", a precizat prof. Sorin Ion, inspectorul general al ISJ Dâmboviţa.
 
În Dâmboviţa sunt şi unităţi şcolare care funcţionează în curte comună cu alte instituţii, ceea ce face ca intrările în spaţiul şcolar să fie dificil de gestionat.
 
 
citeste totul despre: