DEZVOLTARE: Credit pentru Complexul turistic de nataţie

DEZVOLTARE: Credit pentru Complexul turistic de nataţie

Complexul de nataţie va fi ridicat pe structura fostei Baze de Agrement

Primăria a demarat procedura pentru contractarea unui împrumut de 46 de milioane de lei pentru a acoperi partea sa de contribuţie în proiect. Târgoviştenii vor avea la dispoziţie ştrand, plajă amenajată, bazine pentru înot şi tobogane cu apă, bazin olimpic acoperit, terenuri de tenis, baschet şi minifotbal, dar şi locuri de joacă pentru copii.

Peste 32 de luni, la Târgovişte ar trebui să fie dat în folosinţă singurul complex turistic de nataţie din zona Sud Muntenia, cu condiţia ca procedurile legale de licitaţie să nu fie încetinite prin contestaţii. Ideea realizării acestei investiţii a apărut în urmă cu şase ani, atunci când peste 10.000 de oameni au semnat pentru ca visul să devină realitate.

„Este cel mai important proiect al oraşului Târgovişte, în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii sportive. Executivul a făcut eforturi mari pentru a depăşi toate fazele preliminare. Din punctul meu de vedere, este un proiect vital pentru ca municipiul Târgovişte să se dezvolte în viitor”, susţine primarul Gabriel Boriga.

Consilierii locali, întruniţi în şedinţă extraordinară de lucru, au avizat favorabil demararea procedurilor pentru contractarea unui împrumut de 46 de milioane de lei, pentru o perioadă de 13 ani, cu 3 ani de graţie, astfel încât Primăria Târgovişte să poată acoperi partea sa de contribuţie în proiect.

10 hectare pentru distracţia târgoviştenilor


„Bugetul poate suporta acest credit, mai ales că în 2014 se finalizează alte împrumuturi. Aceşti bani îi accesăm fără a afecta gradul de îndatorare al municipalităţii”, precizează ec. Daniela Popa, director executiv în cadrul Primăriei Târgovişte.

Complexul turistic de nataţie se va dezvolta pe structura fostei Baze de Agrement „Crizantema” şi se va întinde  pe 10 hectare. Târgoviştenii vor avea la dispoziţie ştrand, o plajă amenajată, bazine pentru înot şi tobogane cu apă, un bazin olimpic acoperit, două terenuri de minifotbal, unul de baschet, trei de tenis, două locuri de joacă pentru copii, platformă betonată pentru organizarea unor evenimente în aer liber, spaţii verzi şi peste 200 de locuri de parcare. Valoarea totală a investiţiei depăşeşete 88 de milioane de lei.

De menţionat că îşi vor găsi locuri de muncă în cadrul Complexului turistic de nataţie mai mult de 100 de târgovişteni.

„Dacă administraţia reuşeşte să dea viaţă acestui proiect, va umple un gol existent de zeci de ani la Târgovişte. Noi, tinerii, nu avem niciun loc de distracţie cu adevărat european. Trebuie să ne mulţumim cu aşa-zise cluburi, mai mari sau mai mici.

În rest, parcă nu mai este nimic în oraşul ăsta. Nici măcar un cinematograf. Trebuie să mergem la Bucureşti, Piteşti sau Ploieşti, dacă vrem să vedem un film. Ar face bine Primăria dacă s-ar gândi să revigoreze şi sălile de cinema, nu doar teatrul”, spune Laurenţiu, 25 de ani.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe targoviste@adevarul.ro!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările