Descinderi la comercianţii de articole pirotehnice. Mii de produse ridicate dintr-o locuinţă din Moreni

Descinderi la comercianţii de articole pirotehnice. Mii de produse ridicate dintr-o locuinţă din Moreni

De la domiciliile acestora au fost indisponibilizate 1.933 obiecte pirotehnice.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni, au decins, sâmbătă, 29 decembrie, în baza autorizaţiilor de percheziţie emise de Judecătoria Moreni, la domiciliile a doi bărbaţi bănuiţi de comiterea de infracţiuni la Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive.


Potrivit IPJ Dâmbovia, cei în cauza sunt bănuiţi că ar deţine şi ar comercializa ilegal articole pirotehnice. 
 
De la domiciliile acestora au fost indisponibilizate 1.933 obiecte pirotehnice.  Bărbaţii au fost conduşi la sediul poliţiei pt audieri.
 
în conformitate cu prevederile H.G. 1102/2014 privind stabilirea condiţiilor pentru punerea la dispoziţie pe piaţă a articolelor pirotehnice, acestea se clasifică în articole pirotehnice de divertisment, articole pirotehnice de scenă şi alte articole pirotehnice.

Articolele pirotehnice de divertisment la rândul lor se clasifică în următoarele categorii:
  • categoria F1: articole pirotehnice de divertisment care prezintă un risc foarte scăzut şi un nivel de zgomot neglijabil şi care sunt destinate utilizării în spaţii restrânse, inclusiv articolele pirotehnice de divertisment destinate utilizării în interiorul clădirilor cu destinaţia de locuinţă;
  • categoria F2: articole pirotehnice de divertisment care prezintă un risc scăzut şi un nivel de zgomot scăzut şi care sunt destinate utilizării în exterior în spaţii restrânse; categoria F3: articole pirotehnice de divertisment care prezintă un risc mediu, care sunt destinate utilizării în exterior în spaţii deschise vaste şi al căror nivel de zgomot nu este dăunător sănătăţii umane;
  • categoria F4: articole pirotehnice de divertisment de mare risc, cunoscute sub denumirea de "articole pirotehnice de divertisment de uz profesional", care sunt destinate utilizării exclusiv de către pirotehnicieni şi al căror nivel de zgomot nu este dăunător sănătăţii umane.
Articolele pirotehnice de scenă se împart în următoarele categorii:
  • categoria T1: articole pirotehnice pentru utilizarea pe scenă care prezintă un risc scăzut;
  • categoria T2: articole pirotehnice pentru utilizarea pe scenă, care sunt destinate utilizării exclusiv de către pirotehnicieni.
Alte articole pirotehnice se clasifică în următoarele categorii:
  • categoria P1: articole pirotehnice, altele decât articolele pirotehnice de divertisment şi articolele pirotehnice de scenă, care prezintă un risc scăzut;
  • categoria P2: articole pirotehnice, altele decât articolele pirotehnice de divertisment şi articolele pirotehnice de scenă, care sunt destinate manipulării ori utilizării exclusiv de către pirotehnicieni.
Poliţiştii constănţeni specifică faptul că articolele pirotehnice de divertisment din categoria F1 pot fi puse la dispoziţie pe piaţă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 16 ani. De asemenea, articole pirotehnice de scenă din categoria T1 şi alte articole pirotehnice din categoria P1 pot fi puse la dispoziţie pe piaţă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 18 ani.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: