Deputatul Săvoiu, despre demisia lui Ponta: Evident, este un moment crucial în evoluţia partidului

Deputatul Săvoiu, despre demisia lui Ponta: Evident, este un moment crucial în evoluţia partidului

Premierul consideră că începerea urmăririi penale pe numele său de către DNA afectează imaginea partidului

Deputatul Ionuţ Săvoiu a declarat, pentru "Adevărul" că nu este suprins de decizia anunţată pe Facebook, a lui lui Victor Ponta, de a se retrage temporar din funcţia de lider al PSD, în urma problemelor sale cu Justiţia. Reacţia lui Ponta vine după  ce atât Klaus Iohannis, cât şi Opoziţia i-au cerut să renunţe la funcţia de premier, nicidecum la cea de şef de partid.

 
Premierul Victor Ponta le-a transmis, duminică, o scrisoare colegilor săi de partid în care le spune că a luat „decizia“ de a nu mai ocupa nicio funcţie de conducere în PSD, pe fondul problemelor penale cu care se confruntă. „Pentru a nu lăsa ca această situaţie să afecteze PSD, vă aduc la cunoştinţă decizia mea de nu mai ocupa nicio funcţie de conducere în Partid până la momentul în care îmi voi demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse (în ce mă priveşte nu funcţionează prezumţia de nevinovăţie prevăzută de Constituţie!). În cazul în care nu voi avea o soluţie a justiţiei în acest sens până la data Congresului PSD, nu voi candida la nicio funcţie şi voi lupta din simpla şi onoranta calitate de membru de partid “, spune Ponta.
 
Premierul consideră că începerea urmăririi penale pe numele său de către DNA afectează imaginea partidului, deşi pe plan extern Victor Ponta nu este cunoscut ca preşedintele PSD, ci ca prim-ministru României. „Exista însa şi o situatie nouă, specială, faţă de care trebuie să reacţionez: preşedintele PSD este anchetat de DNA (nu conteaza cum şi de ce!). Şi alti colegi ai noştri au renuntat temporar la funcţiile politice pentru a-şi lămuri situaţia juridică. Iar eu nu pot să cer altora să facă un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus să mi-l asum!“, mai spune premierul.
 

Săvoiu: Nu mă suprinde poziţia sa

 
"Mi se pare corectă poziţia premierului. Am încredere în modul de gândire al premierului şi face bine partidului, evident. Nu mă suprinde poziţia sa. Nu am informaţii să vă spun ce se va întâmpla la Guvern. Probabil că mâine vor fi şedinţe la Guvern. Asta e o mutare corectă, pentru că planează o suspiciune asupra lui şi e bine că lasă justiţia să se pronunţe. Evident, este un moment crucial în evoluţia partidului. ", a declarat deputatul Ionuţ Săvoiu.
Săvoiu a mai spus că o vede, în continuare, pe Rovana Plumb preşedinte interimar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: