Dans contemporan, cu improvizaţii, la Târgovişte, într-un proiect inedit care cuprinde cele mai tari atracţii din oraş

Dans contemporan, cu improvizaţii, la Târgovişte, într-un proiect inedit care cuprinde cele mai tari atracţii din oraş

Săptămâna aceasta se desfăşoară, la Târgovişte, proiectul cultural “StartDans”. Acesta propune trei evenimente: intervenţii performative în spaţiul public, cursuri de dans contemporan şi un spectacol real time composition.

 
Accesul la toate evenimentele proiectului este gratuit. Sunt aşteptaţi toţi cei care sunt curioşi să experimenteze dansul contemporan ca spectatori sau participanţi. 
 
De luni, timp de o săptămână, o echipă alcătuită din nouă artişti din diferite domenii (dans, actorie, muzică, multimedia) vor explora oraşul Târgovişte şi vor susţine activiţăti artistice şi educative (prin intermediul dansului contemporan) pentru comunitate. 
 
În perioada 19 - 22 august, vor avea loc intervenţii în spaţiul public în intervalul orar 17.00-20.00 în Parcul  Mitropoliei, Parcul Chindia, Curtea Teatrului Tony Bulandra, Centrul de Nataţie, Platoul Prefecturii, Amfiteatrul Raiffeisen, exteriorul frontal al Sălii Polivalente şi parcarea Kaufland. 
 
 
Pe 23 august va avea loc spectacolul real time composition (de improvizaţie) care va fi găzduit de Complexul Muzeal Curtea Domnească, la ruine, de la ora 19.30. 
 
Pe 24 august vo fi organizate ateliere de dans contemporan, care vor avea loc în foaierul de la Casa Tineretului. Atelierele vor fi împărţite pe trei categorii de vârstă, fiind invitaţi să participe copiii (9-13 ani), adolescenţii (14-18 ani) şi adulţii (19+ ani), indiferent de pregătirea fizică sau experienţa de mişcare. Durata acestora va fi de o oră şi jumătate. Numărul maxim de locuri este de 30 de persoane iar înscrierea se face la adresa de email: startdans@yahoo.com.
 
Proiectul se desfăşoară in 4 oraşe (Târgovişte, Slobozia, Buftea, Giurgiu).
 
“StartDans” este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: