Dâmboviţa: Start la examenul de Bacalaureat, cu 330 de absolvenţi în minus

Dâmboviţa: Start la examenul de Bacalaureat, cu 330 de absolvenţi în minus

În judeţul Dâmboviţa, 330 de absolvenţi ai claselor a XII-a nu s-au înscris la BAC

Examenul de Bacalaureat a devenit o sperietoare pentru absolvenţii claselor a XII-a. Chiar dacă provin de la Colegii Naţionale de renume, mulţi elevi au decis să nu dea anul acesta examenul maturităţii pentru că nu se simt destul de pregătiţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Examenul de Bacalaureat a început astăzi cu proba orală la Limba şi Literatura Română, unde s-au înscris 3.664 de candidaţi. Pe lângă aceştia, mai sunt 16 candidaţi care provin din seriile anterioare.
 
În judeţul Dâmboviţa, 330 de absolvenţi ai claselor a XII-a nu s-au înscris la BAC. Doi dintre ei provin de la Colegiul Naţional "Ienăchiţă Văcărescu", unul dintre cele mai bune din judeţ.
 
"Din numărul total al absolvenţilor de clasa a XII-a, nu s-au înscris la examen 330 de elevi. Şi-au motivat gestul spunând că nu se simt destul de pregătiţi. Aceşti 330 de elevi provin de la toate liceele din judeţ şi în special de la liceele tehnologice", a declarat pentru "Adevărul", prof Mihaela Anton, purtătorul de cuvânt al ISJ Dâmboviţa.
 
"Este un singur elev care nu dă BAC-ul, din câte ştiu eu. Avem declaraţia lui scrisă. A semnat pe propria răspunde şi de această decizie ştiu şi părinţii săi. Nu îi vede utilitatea, aşa spune. Eeste un elev de mijloc, nici strălucit, dar nici cel mai slab. Este o fire mai rebelă, ca să mă exprim altfel", a declarat Gabriela Năduh, directoarea Colegiului Naţional "Ienăchiţă Văcărescu", din Târgovişte.
 
15 minute pentru toate subiectele
 
Subiectele pentru probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba română sunt elaborate de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE) şi conţin texte literare sau nonliterare, funcţionale sau nonfuncţionale şi vor avea un grad de complexitate care să permită tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute.
 
Aşa au anunţat reprezentanţii Centrului de Evaluare, care au mai adăugat că absolvenţii de liceu vor intra în sala de examen, cu cel puţin 30 de minute înainte de începerea probei, pe baza actelor de identitate, în ordinea afişată pe listele expuse la intrarea în sălile de clasă unde se susţin probele.
 
Până acum, în Dâmboviţa, nu s-au înregistrat incidente şi niciun elev nu a fost eliminat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările