Dâmboviţa: Comuna Vulcana Băi, mai tare decât capitala. Oamenii îşi pot plăti dările din faţa calculatorului

Dâmboviţa: Comuna Vulcana Băi, mai tare decât capitala. Oamenii îşi pot plăti dările din faţa calculatorului

Ficare contribuabil primeşte prin poştă un plic ce conţine userul şi parola pentru a a putea contul

În judeţul Dâmboviţa, comuna Vulcana Băi a trecut la plata taxelor locale cu cardul. “Dorinţa mea a fost aceea de a face o administraţie corespunzătoare nivelului de dezvoltare a tehnologiei informaţiei”, spune primarul Emil Draghici, care a dat ordin să nu se mai folosească hârtie decât în cazurile excepţionale.

 
“Aşa cum oamenii au trecut de la scrisul pe tăbliţe de lut la tipar, trebuie să trecem şi noi la informatizare. Sistemul a fost implementat în urmă cu trei ani, dar până la acest moment, la nivelul comunelor e vorba de şase: Luncaviţa, Frecăţei, Vulcana Băi,  Lungaşu de Jos, Bobiceşti şi Miroslava. Acest proiect a fost realizat în comun cu Ministerul Finanţelor Publice şi cu Ministerul Societăţii Infromaţionale, prin ghişeul.ro şi reprezintă, dacă vreţi, un mijloc adcvat etapei în care trăim. Imaginaţi-vă câţi oameni din aceste comune sunt plecaţi la muncă în străinătate. Ei îşi pot plăti obligaţiile de acolo. 
 
Ficare contribuabil primeşte prin poştă un plic ce conţine userul şi parola pentru a a putea contul. Chiar şi-aşa, edilul recunoaşte că vor mai trece câţiva ani până ce oamenii se vor învăţa cu programul.
 
"Vor mai trece vreo cinci ani. Rămâne de văzut şi care este impactul. Ne gândim şi la o variantă ca celor care plătesc taxele în format electronic să le aplicăm o cotă adiţională mai mică pentru a-i stimula la această modalitate de plată."
 
Primăria Târgovişte a implementat, la Serviciul de Taxe şi Impozite, un sistem electronic de dirijare şi ordonare cu scopul de a reduce aglomeraţia şi a eficientiza activitatea acestuia. 
 
Sistemul este în perioada de probă, întrucât se înregistrează un aflux de cetăţeni care vin să-şi plătească taxele şi impozitele. Sistemul electronic ce presupune ordonarea contribuabililor cu ajutorul unor bonuri de ordine ar putea fi achiziţionat sau închiriat de primărie, dacă îşi va dovedi eficienţa. 
 
Serviciul şi-a modificat programul ca urmare a creşterii numărului de contribuabili care s-au înghesuit în ultimele zile să beneficieze de reducerea de 10% acordată celor ce achită taxele şi impozitele până la data de 31 martie. Primarul Gabriel Boriga a precizat că târgoviştenii pot să-şi achite datoriile către municipalitate de luni până vineri, între orele 8:00 şi 18:00, dar şi sâmbătă şi duminică între orele 8:00 şi 14:00.
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: