Cum s-au înghesuit cadrele medicale de la Spitalul Judeţean Târgovişte să se închine la moaştele unui sfânt purtat pe străzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadrele medicale au aşteptat procesiunea religioasă în stradă
Cadrele medicale au aşteptat procesiunea religioasă în stradă

Cadrele medicale de la Spitalul Judeţean din Târgovişte ar putea răspunde în faţa legii pentru că nu au respectat regulile de distanţare socială, după ce marţi, 14 aprilie, s-au adunat în faţa unităţii sanitare pentru a se închina la moaştele Sfântului Nifon.

Arhiepiscopia Târgoviştei a organizat marţi, 14 aprilie, procesiunea cu moaştele Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti.

Preoţii s-au rugat pentru „încetarea pandemiei” de coronavirus, transmiţând credincioşilor că pot urmări procesiunea şi de la balcoane.

În faţa spitalului judeţean, însă, aproximativ 60 de angajaţi ai unităţii medicale au ieşit să se închine la moaşte. 

Pe reţelele sociale, mai mulţi internauţi s-au arătat revoltaţi de faptul că medicii şi asistenţii au ieşit din spital să se închine la moaştele Sf. Nifon.

Arhiepiscopia a reacţionat imediat, prin vicarul Ionuţ Ghibanu.  „...Am văzut multe reacţii negative pe Facebook şi am aflat, cu surprindere, că anumite autorităţi s-au sesizat deoarece medicii au ieşit în număr prea mare în faţa Spitalului Judeţean. Probabil că în acest moment sunt amendaţi sau primesc avertismente”, a scris, pe Facebook, vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu.

Poliţiştii de la IPJ Dâmboviţa nu s-au autosesizat la postările după ce pe reţelele sociale au apărut imaginile cu cadrele medicale şi ne-au transmis că jandarmii sunt cei care trebuie să investigheze cazul.

Potrivit IJJ Dâmboviţa, în momentul acesta se efectuează verificări pentru identificarea medicilor şi asistenţilor care au ieşit din spital şi nu au respectat regulile de distanţare socială, iar în urma acestora se vor aplica măsurile legale conform legislaţiei în vigoare.

Preoţii au încercat să transmită un mesaj de încurajare pentru încetarea pandemiei, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon.

    

Prin faţa bisericilor, a spitalelor şi a instituţiilor autorităţilor publice locale din Municipiul Târgovişte, racla cu sfintele moaşte a fost însoţită de către Mitropolitul Nifon, împreună cu Pr. Vicar eparhial. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite