Cum au reuşit doi medici din SUA să stârnească polemici uriaşe cu teoriile lor anti-izolare şi anti-mască. Ce spun medicii români despre asta

Cum au reuşit doi medici din SUA să stârnească polemici uriaşe cu teoriile lor anti-izolare şi anti-mască. Ce spun medicii români despre asta

Dr. Dan Erickson şi Dr. Artin Massihi. FOTO: calmatters.org

Cei doi sunt adepţii teoriei imunizării în masă, însă deja secţiile ATI sunt pline peste tot prin lume de pacienţi care dezvoltă forme grave, fapt pentru care majoritatea medicilor spun că expunerea libertină în faţa Sars-Cov-2 nu este o opţiune realistă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Secţiile ATI sunt pline peste tot prin lume de pacienţi care dezvoltă forme grave, iar imunizarea colectivă, adică tocmai expunerea libertină în faţa Sars-Cov-2 pe care o promovează doi medici din SUA, care au stârnit controverse uriaşe cu ideile lor, nu este considerată în lumea medicală o obţiune pentru spitale.
 
Doi medici din zona Bakersfield, SUA, care au cerut vehement ridicarea carantinei în California, în urmă cu câteva luni, au susţinut o conferinţă de presă în care au afirmat că statul în casă are şi o mulţime de dezavantaje medicale pe termen lung. 
 
Aceştia afirmă că imunitatea se formează atunci când ne expunem la viruşi şi bacterii, iar dacă ne izolăm, capacitatea de luptă a organismului scade.
 
Dr. Erickson este absolvent al „Western Univ Health Sci College of Osteopathic Medicine of The Pacific”, fiind specialist în osteopatie. Lucrează în Bakersfield, CA şi în alte 3 locaţii, este specializat în Medicină de Urgenţă şi este afiliat la Spitalul Comunitar Madera. Dr. Artin Massihi este absolvent al Loma Linda University School Of Medicine.
 
Reckless and untested musings': Health experts criticize 2 doctors urging  ease on social distancing
Dr. Daniel Erickson, şi dr Artin Massihi. FOTO: FOX 5 New York   
 
Dr. Dan Erickson şi Dr. Artin Massihi deţin şi conduc „Accelerated Urgent Care”, o unitate de îngrijire  în regim de urgenţă din zona Kern.
 
Videoclipul în care cei doi americani combăteau toate măsurile de protecţie, de la izolare, distanţare socială şi până la purtarea măştii de protecţie a fost postat pe Youtube la sfârşitul lunii aprilie a anului 2020. În câteva zile Youtube a decis însă să şteargă videoclipul ,pentru că „it was against YouTube community guidelines” (încalcă regulile comunităţii). Chiar şi-aşa, clipul a fost postat pe alte platforme şi a ajuns la milioane de oameni, câştigând milioane de adepţi, dar şi de adversari, stârnind controverse deseori violente. 
 

Principalele teorii abordate de cei doi medici americani 

„Vreau să vă vorbesc despre sistemul imunitar. Dr. Massihi şi cu mine, amândoi avem experienţă de mulţi ani în microbiologie, biochimie şi virusologie. Scopul nostru în viaţă este să înţelegem viruşii ăştia. Vreau să vă explic câteva lucruri elementare despre cum funcţionează sistemul imunitar ca oamenii să poate înţelege”, explică americanii.
 
„Sistemul imunitar se construieşte prin expunerea a antigeni - viruşi şi bacterii. Cei mici scormonesc în pământ, duc mâna la gură, viruşii şi bacteriile le intră în corp, iar corpul formează un complex defensiv, anticorpi IGG, IGM. Aşa ni se formează sistemul imunitar”, continuă expozeul. 
 „Nu pui un copil într-o bulă sterilă şi îi spui acu, construieşte-ţi sistemul imunitar. Este primul lucru pe care îl înveţi despre imunologie şi microbiologie la şcoală. Este elementar. Când le spui oamenilor du-te în casă, dezinfectează tot ce atingi, o să omori 99.9% dintre viruşi şi bacterii. Poartă o mască. 

Ce efecte au astea asupra sistemului nostru imunitar? Sistemul imunitar se formează pentru că atingem lucruri. Bacteriile circulă între noi, viruşii la fel. Sistemul imunitar formează apărare împotriva lor zi de zi. Când mă privezi de funcţionarea zilnică a sistemului imunitar, acesta îşi reduce capacitatea masiv. Când stau doar în casă, sistemul meu imunitar îşi reduce capacitatea de a forma anticorpi”, au mai explicat ei.
 

Ce spun medicii români din linia întâi

Medicii români li „linia întâi” sunt categoric împotriva acestor idei. „Nu pot fi de acord cu aceste afirmaţii. Bun, ne imunizăm în masă, dar asta o putem face doar prin vaccinare colectivă. Pe de altă parte, trebuie să ne gândim la cei care, poate, nu au un sistem imunitar atât de puternic precum al nostru şi au diferite boli grave, astm, cancer şi altele. Trebuie să ne gândim că dacă se dublează acum numărul de cazuri din ţara noastră, vom intra în incapacitatea de a mai asigura actul medical”, a declarat, pentru „Adevărul”, dr. Silviu Colomei, de la UPU Târgovişte.
 
„Bolnavii de cancer nu pot fi trataţi în spitalele noastre din cauza acestui virus. Nu pot fi de acord cu astfle de afirmaţii, indiferent cine le face, ce studii se efectuează şi aşa mai departe, pentru sunt persoane care dezvoltă forme foarte grave ale acestui virus”, a adăugat medicul
 

Teoriile, combătute şi de Academia Americană de Medicină de Urgenţă (AAEM)

La scurt timp după ce au apărut în spaţiul public afirmaţiilor celor doi, Academia Americană de Medicină de Urgenţă (AAEM) şi Colegiul American al Medicilor de Urgenţă (ACEP) au publicat o declaraţie comună în condamnă opiniile medicilor Daniel Erickson şi Artin Massihi. 
 
„Aceste afirmaţii nesăbuite şi netestate nu vorbesc în numele societîţii medicale şi sunt incompatibile cu ştiinţa şi epidemiologia actuală în ceea ce priveşte COVID-19. În calitate de proprietari de clinici locale de îngrijire urgentă, se pare că aceste două persoane publică date părtinitoare, care nu sunt revizuite de colegi, pentru a-şi promova interesele financiare personale, fără a ţine cont de sănătatea publicului”, se arată în declaraţia comună
 
Subiectul a fost tratat şi de marile publicaţii americane. Washington Post, de exemplu, spune că Dan Erickson şi Artin Massihi au devenit vedete în rândul cercurilor conservatoare după ce au ţinut o conferinţă de presă devenită virală, în care au minimizat ameninţările răspândirii coronavirusului.  
 


Punctele de vedere ale doctorilor au fost apreciate inclusiv de Elon Musk, fondatorul Tesla.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările