Cum ar putea fi tratate în viitor accidentele vasculare sau leziunile coloanei vertebrale. Un cip implantat în creier - soluţia gândită de cercetători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Truth Unsealed
FOTO Truth Unsealed

Specialiştii în cercetare medicală sunt de părere că, deocamdată, tehnologia umană nu a ajuns atât de departe încât să facă posibilă fuziunea completă între creier şi calculatoare. Între timp, o companie din Israel încearcă să încorporeze dispozitive non-chirurgicale în creierele bolnavilor pentru a-i ajuta să treacă cu bine de accidentele vasculare sau peste leziuni ale coloanei vertebrale.

Inovaţiile tehnologice, cum ar fi Neuralink de la Elon Musk şi alte interfeţe creier-calculator (BCI), ar putea într-o bună zi să îmbunătăţească inteligenţa umană, memoria şi comunicarea. 

În timp ce tehnologia este atrăgătoare, în practică, gândul că ar putea trăi cu un cip implantat în creier nu sună prea roz pentru mulţi pacienţi. Un start-up din Israel abordează o tehnologie mai puţin invazivă pentru integrarea creierului uman în tehnologie. În loc să utilizeze implanturi, BrainQ foloseşte maşini EEG (Electroencefalografie), care nu folosesc metode chirurgicale, dar care înregistrează activitatea electrică a creierului. 

image

FOTO Integrarea tehnologiei în creierul uman ar putea produce rezultate incredibile. Credit imagine: BrainQ

EEG-urile au fost utilizate în acest fel de alte grupuri care lucrează cu pacienţi care sunt paralizaţi şi BrainQ speră că tehnica lor ar putea atinge obiective similare pentru îmbunătăţirea vieţii pacienţilor care au suferit un accident vascular cerebral sau o leziune a coloanei vertebrale.

Până atunci, însă, compania are câteva obstacole destul de importante de trecut pentru a clarifica faptul că tehnologia lor poată fi folosită în scopuri medicale. În primul rând, va trebui să finalizeze cu succes studiile clinice la om. Apoi va trebui să obţină toate aprobările necesare pentru a intra în producţie.  

Compania a precizat că tehnologia ar utea fi disponibilă pe piaţa din S.U.A. până în 2020. Assaf Lifshitz, purtător de cuvânt al companiei BrainQ, a declarat pentru TechCrunch că, în viitor, compania speră să folosească tehnologia pentru a colecta date şi pentru a îmbunătăţi rezultatele pentru pacienţii cu Alzheimer şi câteva boli specifice copiilor.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite