Cum ar putea jocurile video să ajute la descoperirea talentelor ascunse

Cum ar putea jocurile video să ajute la descoperirea talentelor ascunse

FOTO: Pixelkin

În timp ce unii văd jocurile video ca un mijloc de a trăi fantezist, cercetătorii spun că experienţa trăită de practicanţi în lumea virtuală se reflectă în mare măsură în realitate.

De exemplu, un studiu a constatat că valorile reale ale unui jucător se potrivesc deciziilor luate în lumea virtuală, în joc, sugerând că adevărata personalitate a practicanţilor se reflectă adesea într-un scenariu de joc, potrivit theconversation.com.
 
 
Unii dintre jucători sunt suficient de norocoşi pentru a fi conştienţi de aceste abilităţi şi pot profita de ele atât în ​​viaţa reală, cât şi în lumea virtuală. S-a juns până acolo încât unii gameri îşi enumeră realizările din jocurile video (cum ar fi „World of Warcraft”) în CV-urile lor
 
De fapt, cercetările de mai sus sugerează că deciziile luate în timpul jocului ne pot spune multe despre sistemele de valori pe care le avem şi despre abilităţile de care, probabil, nu sunt conştienţi.
 
Acest lucru se datorează faptului că atunci când jucăm într-un scenariu simulator putem intra într-o stare de concentrare psihologică maximă, „scăldată” într-un sentiment de bucurie şi, în mod interesant, o lipsă totală de conştiinţă de sine.
 
Cu alte cuvinte, suntem atât de implicaţi în scenariul jocului încât reacţionăm mult mai autentic, în loc să ne mai cernem reacţiile prin sita regulilor noastre sociale.
 
Având în vedere că aceste caracteristici rămân adesea în zona de joc şi nu sunt puse în aplicare în lumea reală, există o nevoie clară de a face oamenii mai conştienţi de faptul că jocurile au această putere revelatoare. Cel puţin ar trebui să existe o cale pentru ca abilităţile de rezolvare a problemelor şi motivaţia multor jucători să fie transferate în viaţa lor obişnuită, spun specialiştii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: