Cum a început şcoala în Dâmboviţa. Cinci unităţi de învăţământ în scenariul roşu, iar jumătate din restul, pe „galben”

Cum a început şcoala în Dâmboviţa. Cinci unităţi de învăţământ în scenariul roşu, iar jumătate din restul, pe „galben”

Cinci unităţi de învăţământ din Târgovişte, Pucioasa, Moţăieni şi Gura Foii vor începe anul şcolar în scenariul roşu, conform hotărârii luate, joi, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa.

Cele cinci unităţi de învăţământ sunt: Şcoala Postliceală Sanitară "Christiana" Târgovişte, Şcoala Postliceală FEG Târgovişte, Colegiul Naţional "Nicolae Titulescu" Pucioasa, Şcoala Primară Moţăieni şi Şcoala Gimnazială Gura Foii.
 
În ceea ce priveşte situaţia celor două unităţi de învăţământ postliceal, decizia luată de CSJU Dâmboviţa are în vedere faptul că astfel de unităţi şcolare desfăşoară cursuri inclusiv în spitale, iar având în vedere actuala situaţie epidemiologică acest lucru reprezintă un risc.
 
Peste jumătate dintre unităţile de învăţământ din judeţ, 80, deschid anul şcolar în scenariul galben. 
 
Potrivit Hotărârii nr. 24 din 10 septembrie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa, în judeţ 68 de unităţi de învăţământ deschid anul şcolar conform scenariului 1, cel verde, 80 de şcoli, grădiniţe şi licee încep anul şcolar după scenariul 2, cel galben, în timp ce cinci unităţi didactice vor începe anul şcolar 2020-2021 făcând exclusiv cursuri online. 
 
„Ţinând cont de situaţia epidemiologică din localităţile din judeţ, s-a decis ca în 68 de unităţi şcolare elevii să participe fizic la ore, adică potrivit scenariului verde, cu respectarea normelor de protecţie”, a precizat Prefectura Dâmboviţa, într-un comunicat de presă.
 
Conform Prefecturii Dâmboviţa, la nivelul judeţului sunt 3.404 persoane confirmate cu COVID-19, dintre care 34 depistate joi. De la debutul pandemiei au murit 131 de dâmboviţeni. De asemenea, la acest moment, la nivel de judeţ, sunt 597 de persoane în carantină şi 440 în izolare la domiciliu.
 
Vă mai recomandăm şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: