Creşte rata infectării în Dâmboviţa. Unde sunt cele mai mari probleme

Creşte rata infectării în Dâmboviţa. Unde sunt cele mai mari probleme

Incidenţa cazurilor de Covid a crescut cu 63% în ultima săptămână în judeţul Dâmboviţa, iar indicele de referinţă a urcat de 0,89 la 1,5 la mia de locuitori.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
„Dinamica principalilor indicatori ai pandemiei de COVID-19 ne relevă creşteri semnificative şi în judeţul Dâmboviţa. Ultima săptămână a înregistrat o creştere cu 63% a cazurilor pozitive depistate în judeţul nostru, de la 266 cazuri la 421 cazuri, iar indicele de referinţă a crescut de la 0,89/1.000 de locuitori, la aproape 1,5/1.000 de locuitori”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Dâmboviţa.
 
Conform acestuia, două localităţi din judeţ sunt în carantină, Pucheni şi Lucieni, însă „în ritmul actual de infectare, cu siguranţă şi pentru alte localităţi va fi dispusă măsura carantinei zonale”. „După o perioadă semnificativă de acalmie, nimeni nu doreşte să ne întoarcem la cifrele lunii noiembrie 2020 când, în ultima parte a lunii, înregistram 1.224 de cazuri noi pe săptămână”, au transmis reprezentanţi Prefecturii.
 
Aceştia speră ca în scurt timp să fie activate toate cele 20 de centre de vaccinare pregătite din judeţ, în prezent funcţionând doar 5 centre în unităţile spitaliceşti şi 6 centre comunitare (două în Târgovişte şi câte unul în Răcari, Aninoasa, Corneşti, Corbii Mari).
 
„Până la imunizarea unui procent cât mai mare al populaţiei, singura armă de luptă împotriva pandemiei rămâne respectarea măsurilor dispuse până în prezent. Distanţarea fizică, igiena corectă a mâinilor, purtarea măştii în afara domiciliului rămân acţiuni eficiente şi la îndemâna noastră pentru a depăşi cu bine acest al treilea val”, a mai transmis Prefectura. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările