Credincioşii au primit în biserici îndemnul de a participa la referendum. ÎPS Nifon: „Vă îndemn pe toţi fii şi fiice să participaţi, votând DA”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iniţiat de coaliţia „pentru familie”, referendumul de revizuire a Constituţiei îşi propune să înlocuiască cuvântul „soţi” din art. 48 cu sintagma „un bărbat şi o femeie”.
Iniţiat de coaliţia „pentru familie”, referendumul de revizuire a Constituţiei îşi propune să înlocuiască cuvântul „soţi” din art. 48 cu sintagma „un bărbat şi o femeie”.

Românii sunt aşteptaţi la vot pe 6 şi 7 octombrie pentru a decide prin referendum dacă schimbă articolul 48 din Constituţie. Dacă referendumul se va valilda atunci noul articol va stipula că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”. Actualmente, textul constituţional foloseşte cuvântul „soţi” în loc de „un bărbat şi o femeie”.

Creştinii ortodocşi au primit, duminică, îndemnul de a participat la refedendum chiar ini gura preoţilor, care au citit o pastorală transmisă de ÎPS Nifon, arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei. 

Textul integral al pastoralei:

Cu părintească grijă, în fidelitate faţă de principiile Evangheliei Mântuitorului nostru Iisus Hristos, valorile neamului românesc şi fundamentele creştine ale Europei, vă îndemn pe toţi fii şi fiice ale Arhiepiscopiei Târgoviştei să participaţi la Referendumul pentru definirea căsătoriei, ce se va organiza în zilele de 6 şi 7 octombrie 2018, votând DA.

            

Cu responsabilitate faţă de viitorul naţiunii şi al lumii noastre, în respect faţă de sacrificiile istorice ale strămoşilor noştri şi cu iubire faţă de copiii noştri, este necesar să participăm cu toţii la acest moment istoric de reafirmare a identităţii noastre creştine şi româneşti, apărând valorile în care părinţii şi bunicii noştri au crezut, pe care le-au trăit şi le-au apărat.

         

Tineri sau bătrâni, barbaţi sau femei, cu toţii trebuie să devenim misionari activi, în aceste zile, ai valorilor familiei, îndemnându-ne membrii familiilor noastre, cunoscuţii, prietenii sau pe cei cu care interacţionăm, fizic sau în mediul on line, să iasă la vot şi să voteze DA PENTRU FAMILIE, pentru fidelitatea faţă de identitatea noastră creştină şi românească şi pentru binele urmaşilor noştri!

         

Referendumul nu este al unei persoane, al unei instituţii sau al vreunui partid, ci al nostru, al românilor, în duhul trăirii Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos.

         

Să dăm României, Europei şi lumii o pildă de autentică, veche şi profundă civilizaţie şi cultură creştină!

            

Dorindu-vă pace, sănătate şi bucurie, Vă împărtăşesc tuturor arhiereşti binecuvântări”, precizează ÎPS Nifon.

Iniţiat de coaliţia entru familie, referendumul de revizuire a Constituţiei îşi propune să înlocuiască cuvântul „soţi” din art. 48 cu sintagma „un bărbat şi o femeie”. Iată textul acestui art. 48, alineatul 1:

„Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.”

Dacă se modifică art. 48 nu se va face simţit nici un efect în plan legal. Legea organică, în speţă Codul Civil, deja specifică, la art. 258 alin (4), că „în sensul prezentului cod, prin soţi se înţelege bărbatul şi femeia uniţi prin căsătorie”.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite