COVID-19. Cum a scăzut, pe hârtie, numărul de cazuri în Dâmboviţa, în doar 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
cazuri db

Autorităţile din judeţul Dâmboviţa au raportat, sâmbătă, 27 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Duminică însă numărul a scăzut la 23, fără să se precizeze dacă unii dintre pacienţi s-au vindecat şi au fost externaţi. Există şi o explicaţie pentru acest lucru.

Autorităţile centrale au explicat pentru ziare.com, că astfel de situaţii au mai fost şi în alte judeţe. 

Grupul de Comunicare Strategică a precizat că fluctuaţiile acestea de cifre au apăraut pentru că au existat cazuri în care, dacă pacientul avea buletinul pe alt judeţ, cel în care era descoperit nu îl raporta. 

"În ceea ce priveşte cazurile în care s-au operat ajustări în minus, la distribuţia pe judeţe, explicaţia pe care am primit-o noi vizează faptul că în anumite situaţii raportările nu au fost în primă instanţă atribuite în mod corect, din acest motiv sunt realizate rectificări, fiind reverificate situaţiile din urmă. Din acest motiv e posibil să mai apară relocari de cazuri, funcţie de eventualele cazuri care mai sunt identificate la verificări", a precizat Grupul de Comunicare Strategică, pentru ziare.com.

Alte exemple:

Constanţa - 117 cazuri în raportul din 3 aprilie - 110 cazuri în cel din 4 aprilie - 114 cazuri în cel din 5 aprilie.

Covasna - 38 de cazuri în raportul din 3 aprilie - 37 de cazuri în raportul din 4 aprilie - 47 de cazuri în raportul din 5 aprilie.

Cluj - 121 de cazuri în raportul din 4 aprilie - 110 cazuri în raportul din 5 aprilie.

Cel mai afectat judeţ este Suceava, cu peste 1.200 de pacienţi cu coronavirus, aproape o treime din num„rul total de pacienţi la nivel naţional. La polul opus se află Harghita, cu doar un caz confirmat.

Totodată, până acum, 148 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş şi Mehedinţi, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 251 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 141 de pacienţi. 

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt  15.980 de persoane. Alte 108.810 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. 

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 38.623 de teste. 

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite