COVID-19. Numărul de bolnavi se dublează brusc în Dâmboviţa. 30 de bătrâni din azilul din Răcari, confirmaţi

COVID-19. Numărul de bolnavi se dublează brusc în Dâmboviţa. 30 de bătrâni din azilul din Răcari, confirmaţi

Oraşul Răcari devine cel mai mare focar de coronavirus din judeţul Dâmboviţa, după testele au confirmat virusul la 30 de bătrâni din Centrul de Îngrijire Bătrâni din Ghimpaţi. Totul ar fi pornit de la o îngrijitoare din centru, confirmată zilele trecută cu COVID-19.

Atât îngrijitoare cât şi soţul său sunt internaţi.
 
30 de bătrâni din cei 52 internaţi au fost confirmaţi cu Covid-19. În acest moment se aşteaptă rezultatele testelor pentru celelalte persoane internate, dar şi pentru angajaţi. 
 
În total, au fost testate 79 de persoane.
 
Persoanele confirmate cu noul coronavirus vor fi aduse la Târgovişte, în secţia de Boli Infecţioase.
 
SITUAŢIA PANDEMIEI ÎN DÂMBOVIŢA, PÂNĂ LA CAZUL RĂCARI
 
”În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Dâmboviţa, au fost constituite 150 de patrule ale IPJ Dâmboviţa, dintre care 79 mixte cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa. Au fost angrenaţi 130 de poliţişti locali şi 51 de militari. 
 
Au fost efectuate 464 verificări la persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu. Au fost aplicate 114 sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie, în valoare totală de 238.000 lei. De asemenea, zilnic sunt efectuate însoţiri către centrele de carantină, de către poliţişti şi jandarmi.
 
De la debutul pandemiei, au fost aplicate 4.501 de sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea ordonanţelor militare, în valoare de 7.454.975 lei.
 
Echipajele mixte formate din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi cadre ale M.Ap.N. continuă activităţile pentru asigurarea unui climat optim de siguranţă publică cât şi pentru verificarea respectării măsurilor dispuse prin ordonanţele militare.
 
Astăzi, 16.04.2020, conform situaţiei DSP Dâmboviţa:
se află în izolare la domiciliu 290 de persoane 
se află în carantină 522 persoane (au intrat 5 persoane şi au ieşit 15 persoane în ultimele 24 de ore).
 
Din numărul total de persoane confirmate cu Covid-19 (31), la nivelul judeţului Dâmboviţa sunt în evidenţa DSP Dâmboviţa 28 de persoane, 12 fiind declarate vindecate.
 
ISU ”Basarab I” Dâmboviţa continuă să execute misiuni pentru: transportul persoanelor către locaţiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unităţi spitaliceşti, pentru spijinul DSP Dâmboviţa în desfăşurarea acţiunilor specifice, precum şi acţiuni de decontaminare a tehnicii şi personalului care a participat la misiunile de transport.
 
În ultimele 24 de ore nu au mai fost înregistrate solicitări la numărul de telefon mobil pus la dispoziţie, în CJCCI Dâmboviţa, pentru persoane aflate în izolare/carantină sau şoferi de autocamioane transport marfă (TIR), în total  fiind înregistrate 474 de apeluri în acest sens”, potrivit unui comunicat al Centrului Judeţean de Comunicare şi Informare Publică al Judeţului Dâmboviţa.

   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările