COVID 19. Focar familial în Produleşti. DSP: „s-a impus respectarea cu stricteţe a regulilor de igienă”

COVID 19. Focar familial în Produleşti. DSP: „s-a impus respectarea cu stricteţe a regulilor de igienă”

DSP Dâmboviţa a anunţat că începând din 30 aprilie, în comuna Produleşti se află în evoluţie un focar familial cu 7 persoane depistate pozitiv COVID-19. Virusul a fost răspândit de un bărbat, angajat al unei firme de curierat din judeţul Ilfov.

 
„Cazul index al acestui focar l-a reprezentat un bărbat, angajat al unei firme de curierat din judeţul Ilfov, care, în data de 30 aprilie 2020, s-a prezentat la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, acuzând febră mare. În urma prelevării exudatului naso-faringian pentru testarea COVID-19, rezultatul a fost pozitiv”, se arată într-un comunicat al DSP Dâmboviţa.
 
Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a demarat ancheta epidemiologică, fiind  identificate 35 de persoane, contacţi direcţi şi 31 de persoane din categoria contacţilor de familie.
 
Au fost dispuse mai multe măsuri, potrivit DSP:
 
-izolarea la domiciliu a tuturor contacţilor direcţi şi a contacţilor de familie , pentru o perioadă de 14 zile de la ultimul contact infectant;
 
-dezinfecţia terminală în focar;
 
-în cazul apariţiei simptomatologiei specifice cu COVID-19, aceştia vor  solicită Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa, care îi va transferă la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.
 
-s-a impus respectarea cu stricteţe a regulilor de igienă individuală;
 
-limitarea contactului interuman;
 
-monitorizarea zilnică a pacienţilor aflăţi în autoizolare şi a celor cu patologie cronică, se va efectua prin intermediului medicilor de familie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: