COVID-19. Cresc sancţiunile pentru nerespectarea măsurilor instituite de starea de urgenţă în Dâmboviţa

COVID-19. Cresc sancţiunile pentru nerespectarea măsurilor instituite de starea de urgenţă în Dâmboviţa

În ultimele 24 de ore, au fost constituite  la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa 116 patrule, dintre care 59 mixte cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa “Mircea cel Bătrân”, în scopul verificării respectării măsurii de izolare la domiciliu. De asemenea, au fost efectuate 8 însoţiri către centrele de carantină.

 
În urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate 1.696 de persoane, pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu şi au fost aplicate 186 de sancţiuni în valoare totală de 43.100 lei (pentru încălcarea măsurii privind restricţionarea circulaţiei).  
 
Poliţiştii din Dâmboviţa continuă să acţioneze în colaborare cu celelalte structuri teritoriale cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă.
 
„Totodată precizăm că a fost aprobat  Planul de cooperare şi de sprijin  la nivelul judeţului Dâmboviţa între structurile Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne, pentru punerea în aplicare a Ordonanţei Militare nr. 3/24.03.2020. Astfel, 36 de militari şi 5 autoturisme aparţinând unităţilor militare din judeţul Dâmboviţa vor executa misiuni de patrulare mixtă, de preluare în pază, precum şi alte misiuni de sprijin în cooperare cu structurile Ministerul Afacerilor Interne.

De asemenea, în ultimele 24 ore Poliţia Locală Târgovişte a procedat la verificarea a 45 de persoane aflate în izolare la domiciliu şi legitimarea a 240 de persoane în vederea respectării prevederilor Ordonanţei militare nr. 3/2020, aplicând 21 sancţiuni în valoare totală  de 5400 lei. Totodată, 2 persoane revenite din străinătate (Germania) au fost comunicate imediat DSP Dâmboviţa pentru a fi luate în evidenţă.
 
Au fost efectuate, în total, 270 de apeluri (12 astăzi) la numărul de telefon 0730.013381 în cadrul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dâmboviţa, de către şoferi de tir şi persoane aflate în izolare la domiciliu în judeţul Dâmboviţa.
 
Precizăm că a fost suplimentată capacitatea de cazare pentru nevoia de carantină instituţionalizată ( 80 de locuri disponibile dintre care 58 ocupate) cu un număr de 30 de locuri, identificându-se un spaţiu care se verifică la acest moment de către DSP Dâmboviţa. 
 
De asemenea au fost repartizate judeţului nostru 1380 de combinezoane de protecţie, 45 litri dezinfectant  de nivel înalt a suprafeţelor, echipamentelor şi instrumentarului medical, care vor fi distribuite, prin ISU “Basarab” I Dâmboviţa Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa precum şi Unităţii de Primiri Urgenţe Târgovişte”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările