COVID-19. Primul caz confirmat de coronavirus în Dâmboviţa. Bărbatul a fost internat la Victor Babeş

COVID-19. Primul caz confirmat de coronavirus în Dâmboviţa. Bărbatul a fost internat la Victor Babeş

Primul caz confirmat de coronavirus din Dâmboviţa a fost confirmat astăzi. Este vorbaa de un bărbat din comuna Corbii Mari, satul Grozăveşti. Se pare că el a fost infectat la Bucureşti, în Spitalul Victor Babeş, unde făcea dializă.

Acesta a avut contact direct cu un alt bărbat confirmat sâmbătă, care a şi murit aseară.
 
Unul dintre fii acestui  a declarat, pentru MDI Tv, că tatăl lui a fost dus sâmbătă la o clinică privată din Bucureşti, pentru dializă. Acolo ar fi intrat în contact cu un alt pacient, care ulterior a fost diagnosticat cu COVID-19 şi a decedat. 
 
Panica este cu atât mai mare cu cât bărbatul deţine un magazin în Corbii Mari şi a intrat, astfel în contact cu multe persoane.
 
Prefectura Dâmboviţa nu a confirmat cazul încă printr-un comunicat de presă, aşa cum face în fiecare zi.

În acest moment, potrivit Prefecturii Dâmboviţa, se află în izolare la domiciliu 1.134 persoane asimptomatice.

Un lucru îmbucurător este faptul că au ieşit din izolare la domiciliu 276 persoane. Pe de altă parte, 53 de persoane se află în carantină, în spaţiile identificate în acest sens, 53 de persoane.
 
Poliţiştii continuă să acţioneze pe raza întregului judeţ, alături de celelalte structuri cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice. Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost constituite 129 de patrule, dintre care 38 mixte cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa “Mircea cel Bătrân”, în scopul verificării respectării măsurii de izolare la domiciliu.

În urma activităţilor desfăşurate, au fost verificate 714 persoane, fiind aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1.100 de lei celor care nu au respectat măsura izolării la domiciliu.
 
Totodată, Poliţia Locală Târgovişte a acţionat pe raza Municipiului Târgovişte sub coordonarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, pentru verificarea persoanelor aflate în izolare la domiciliu, fiind verificate în acest sens 38 de persoane pentru care nu s-au identificat aspecte de încălcare a condiţiilor impuse.
 
„În continuare pe raza întregului judeţ, sunt desfăşurate activităţi, pentru verificarea şi identificarea persoanelor care încalcă măsura izolării la domiciliu sau persoane care, la intrarea în ţară, nu au completat formularul prevăzut de autorităţi. Zilnic sunt înregistrate apeluri (34 pană la acest moment) la numărul de telefon 0730.013381 în cadrul Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Dâmboviţa, efectuate de către şoferi de tir şi persoane aflate în izolare la domiciliu în judeţul Dâmboviţa. În cursul zilei de astăzi, Preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa va supune analizei şi, ulterior aprobării, mai multe proiecte de hotărâre ce vizează măsuri ce pot fi adoptate la nivelul judeţului, în completarea celor două ordonanţe militare precum şi a hotărârilor CNSSU. Măsurile vor fi comunicate după aprobarea acestora”, arată Prefectura Dâmboviţa.
 
Începând de astăzi 23 martie, ora 22.00, se va restricţiona circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei. În intervalul orar 22.00-06.00, circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei este permisă numai pentru următoarele motive:
 
- deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare  a activităţii profesionale şi înapoi;
- deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice, precum şi bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale;
- deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă;
- deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea /însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie;
- deplasări scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor şi nevoile animalelor de companie/domestice.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: