COVID-19. Autorităţile din Dâmboviţa au cerut ajutor umanitar Regiunii Autonome Guangxi din China

COVID-19. Autorităţile din Dâmboviţa au cerut ajutor umanitar Regiunii Autonome Guangxi din China

Consiliul Judeţean Dâmboviţa a transmis, luni, o scrisoare guvernatorului Regiunii Autonome Guangxi (China), prin care cere ajutor umanitar constând în materiale şi aparatură medicală, în contextul evoluţiei COVID-19 din ţara noastră.


"Având în vedere evoluţia infecţiei cu COVID-19 şi amploarea pe care a luat-o şi pe teritoriul României, Alexandru Oprea, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, a transmis luni, 23 martie, Excelenţei Sale Chen Wu, Guvernatorul Regiunii Autonome Guangxi (Republica Populară Chineză), o scrisoare prin care solicită un ajutor umanitar constând în materiale şi aparatură medicală, care să vină în sprijinul Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte", se arată într-un comunicat de presă al CJ Dâmboviţa.
 
 
În document se arată că apelul umanitar vine în contextul în care, în anul 2016, judeţul Dâmboviţa a încheiat un acord de cooperare cu Regiunea Autonomă Guangxi.
 
"Demersul întreprins de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa are în vedere situaţia previzibilă a extinderii epidemiei de coronavirus, care reprezintă o ameninţare la viaţa oamenilor, dar şi la adresa economiei mondiale", se precizează în comunicatul transmis de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: