COVID-19. Încă trei cazuri de îmbolnăvire la Răcari. Numărul total al cazurilor

COVID-19. Încă trei cazuri de îmbolnăvire la Răcari. Numărul total al cazurilor

Situaţia din Centrul de Bătrâni din Răcari devine îngrijorătoare. Numărul bolnavilor de COVID ajunge la 51, atât beneficiari cât şi angajaţi.

 
Iniţial, testele au confirmat virusul la 30 de bătrâni din Centrul de Îngrijire Bătrâni din Ghimpaţi şi 9 angajaţi. Totul ar fi pornit de la o îngrijitoare din centru, confirmată cu COVID-19.
 
În weekend numărul pozitivilor a crescut cu încă 12 persoane, ajungând la 51.
 
,,O singură colegă, un asistent medical acuză o stare generală nu grozavă. La categoria mult mai sensibilă, mă refer la pacienţii noştri care au o vârstă, beneficiari cu 2-3 afecţiuni (...) partea îmbucurătoare este că starea lor este stabilă”, a declarat primarul Marius Caraveţeanu pentru Mediafax.
 

FOTO: Marius Caraveţeanu, primar Răcari
 
Virusul ar fi fost adus în Răcari de un bărbat care lucra în Bucureşti. Soţia sa, îngrijitoare în centru s-a îmbolnăvit şi ea şi l-ar fi răspândit în căminu de bătrâni. Testele au confirmat virusul, până acum, la 32 de bătrâni din totalul de 51. 
 
În Centrul Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice sunt 51 de beneficiari şi 49 de persoane angajate. 
 
Persoanele confirmate cu noul coronavirus au fost duse la Târgovişte, în secţia de Boli Infecţioase.
 
În Dâmboviţa sunt confirmate 82 de cazuri, la acest moment.
 
FOTO: dr. Sorin Stoica, directorul DSP Dâmboviţa
 
„Lucrurile sunt sub control”
 
Singura veste buna de până acum este că niciunul dintre cei infectaţi nu are simptome. „Sunt asimptomatici, au afecţiunile curente spcifice vârstei. Ce măsuri se vor lua. Vor merge la Seţia de Infecţioase. Ancheta epidemiologică e în derulare. Vor fi internaţi acolo. Cei negativi vor fi extraşi şi izolaţi. Lucrurile sunt sub control”, a precizat dr. Sorin Stoica, directorul DSP Dâmboviţa. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările