Consumul apei din reţeaua Aninoasa, interzis. Oamenii fi în continuare ajutaţi cu apă potabilă

Consumul apei din reţeaua Aninoasa, interzis. Oamenii fi în continuare ajutaţi cu apă potabilă

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa îşi cere scuze pentru situaţia creată faţă de cetăţenii din comuna Aninoasa

Compania de Apă Târgovişte - Dâmboviţa a hotărât asigurarea în continuare a cetăţenilor din comuna Aninoasa cu apă potabilă necesară. Această acţiune, ca şi până acum, se va desfăşura cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Dâmboviţa.


De asemenea s-au luat toate măsurile necesare în vederea începerii lucrărilor de investiţii proiectate şi aprobate pentru devierea conductei de alimentare cu apă potabilă a zonei Aninoasa – Viforâta – Săteni prin construcţia acesteia pe podul care traversează calea ferată Târgovişte – Ploieşti în zona DEDEMAN. 
 
Totodată s-a hotărât menţinerea restricţiei de consum a apei potabile în zona respectivă. Pe data de 03.04.2014, ora 8:00, va începe procesul de hiperclorinare la Staţia de Pompare Viforâta (concentraţie clor rezidual liber 1,5 mg/l). În momentul când apa hiperclorinată va ajunge la capetele de reţea se va face anunţul ca populaţia să deschidă robinetele de apă în punctele de consum. 
 
Apa consumată pentru spălare şi dezinfecţia reţelei nu va fi facturată
 
Se va continua operaţiunea de purjare atât la consumatori cât şi la capetele de reţea până când apa hiperclorinată va fi eliminată din reţea şi concentraţia de clor rezidual liber va intra în limitele legale (0,1 – 0,5 mg/l). 
 
Personalul laboratorului de apă potabilă al Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa S.A va preleva în permanenţă probe la punctele de consum pe toată durata operaţiunilor. La incheierea operaţiunilor de spălare şi dezinfectare a reţelei de apă potabilă se va anunţa Direcţia de Sănătate Publică pentru prelevarea probelor şi reluarea procedurii de reautorizare.
 
Compania de Apă  Târgovişte Dâmboviţa  va anunţa imediat ce se va finaliza curăţarea reţelei de apa pentru a fi reutilizata in scopul iniţial şi va suporta toate costurile generate de această situaţie.
 
Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa îşi cere scuze pentru situaţia creată faţă de cetăţenii din comuna Aninoasa.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: