Comunele Dărmăneşti şi Raciu vor avea parte de cadastrare gratuită

Comunele Dărmăneşti şi Raciu vor avea parte de cadastrare gratuită

Comunele Dărmăneşti şi Raciu, din judeţul Dâmboviţa, se regăsesc între cele 246 unităţi administrativ-teritoriale din ţară pentru care Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară va iniţia, în luna aprilie, procedurile de atribuire a lucrărilor de înregistrare sistematică a imobilelor.

 
Cadastrarea se va face cu finanţare europeană nerambursabilă.
 
„Anul trecut, în judeţul Dâmboviţa, au fost eliberate, gratuit pentru cetăţeni, prin Programul naţional de cadastru şi carte funciară 2015-2023, aproape 31.000 de cărţi funciare. Lucrările de cadastru general au fost finanţate din veniturile proprii ale ANCPI, prin Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Dâmboviţa.
 
În prezent, din totalul de 89 de UAT-uri din judeţul Dâmboviţa, patru (UAT Corbii Mari, UAT Vulcana Băi, UAT Bilciureşti şi UAT Dobra) sunt cadastrate în proporţie de sută la sută, iar în alte 65 se desfăşoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor, atât la nivel de UAT, cât şi pe sectoare cadastrale”, se arată într-un comunicat remis de OCPI Dâmboviţa.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: