Compania Arctic donează ventilatoare pentru terapie intensivă spitalelor din judeţul Dâmboviţa

Compania Arctic donează ventilatoare pentru terapie intensivă spitalelor din judeţul Dâmboviţa

Compania Arctic, liderul pieţei de electrocasnice din România, donează ventilatoare mecanice spitalelor din judeţul Dâmboviţa, ca parte a campaniei de responsabilitate socială „Arctic pentru sănătate”, având ca obiectiv sprijinirea echipelor medicale care luptă împotriva crizei generate de Coronavirus.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Concepute şi produse pentru unităţi de terapie intensivă şi reanimare, ventilatoarele mecanice sunt fabricate în conformitate cu standardele internaţionale de siguranţă şi compatibilitate electromagnetică şi pot sprijini toate categoriile de pacienţi: femei, bărbaţi, copii şi adulţi, având o importanţă vitală în tratamentul Covid-19.
 
Arçelik, lider european al industriei de electrocasnice şi compania-mamă a Arctic, a produs 5.000 de ventilatoare ATI, fără scop lucrativ, pentru a răspunde cererii interne şi internaţionale. Dintre acestea, 2.660 au fost trimise în 21 ţări, inclusiv în ţări grav afectate, precum Brazilia, se arată într-un comunicat al companiei.
 
Dispozitivele companiei au ajuns şi în Somalia, Afghanistan, Azerbaijan, Bangladesh, Emiratele Arabe Unite, Ciad, Daghestan, Ecuador, Kazakhstan, Kirgizstan, Colombia, Libia, Nigeria, Uzbekistan, Romania, Siria, Sudan şi Maroc, pentru a sprijini eforturile de tratare a cazurilor din aceste ţări.
 
Ventilatoarele au fost produse în fabrica de electrocasnice Arçelik din Çerkezköy, echipată cu cele mai noi tehnologii digitale, în colaborare cu companii de top din Turcia, într-un efort colectiv iniţiat de Ministerul Industriei şi Comerţului şi Ministerul Sănătăţii din Turcia.
 
„Suntem mândri că, datorită capacităţilor flexibile de producţie ale grupului nostru şi a unei echipe de 120 de ingineri de talie mondială, care au utilizat tehnologia de ultimă generaţie disponibilă în centrul nostru de cercetare şi dezvoltare, am reuşit să producem soluţii salvatoare de vieţi în beneficiul comunităţilor noastre. Am decis să oferim tot sprijinul nostru serviciilor de sănătate şi personalului medical din judeţul Dâmboviţa, unde avem cel mai important centru de producţie din Uniunea Europeană. Solidaritatea este lucrul de care avem cea mai mare nevoie în această perioadă”, a declarat Murat Buyukerk, Chief Executive Officer Arctic.
 
Această donaţie se află sub umbrela campaniei de responsabilitate socială a companiei, „Arctic pentru sănătate”, prin care compania Arctic evaluează în permanenţă posibilitatea adoptării unor măsuri şi acţiuni prin care să contribuie la efortul comun al societăţii în lupta împotriva COVID-19. 
 
În baza colaborării cu Crucea Roşie Română şi cu Federaţia Solidaritatea Sanitară din România, compania a donat peste 1.300 de electrocasnice, contribuind la dotarea a peste 90 de spitale şi servicii de ambulanţă cu produse necesare personalului medical şi pacienţilor. 
 
De asemenea, implicarea companiei în limitarea efectelor virusului a inclus, în aprilie 2020, lansarea unei mişcări de solidaritate numită „Respect pentru linia întâi!”, cu scopul de a arăta recunoştinţă şi apreciere pentru acei profesionişti din prima linie în lupta cu Covid-19. 
 
“Mulţumim companiei Arctic pentru sprijinul imens acordat în acoperirea nevoilor de tratament din ATI. Această perioadă grea, prin care trecem cu toţii, ne-a dovedit că sunt situaţii în care gândurile bune şi susţinerea morală trebuie dublate de ajutor material vital. Echipa de medici, care lucrează cu pacienţii afectaţi, este profund recunoscătoare pentru această donaţie şi pentru susţinerea muncii noastre în contextul epidemiologic actual”, a declarat echipa managerială a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările