Comercianţii din Târgovişte au protestat la Prefectură, acuzând că au fost trimişi acasă cu mascaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Primarul Cristian Stan, în mijlocul protestatarilor
FOTO: Primarul Cristian Stan, în mijlocul protestatarilor

Câteva zeci de comercianţi care vând în zona de corturi din faţa Complexului Comercial Pavcom, din Târgovişte, au participat la un protest spontan în faţa Prefecturii Dâmboviţa, acuzând un abuz al autorităţilor care pus în aplicare, şi în cazul lor, măsura adoptată de Guvern de închidere a târgurilor, pieţelor şi oboarelor.

Oamenii au spus că ei nu vând mâncare sau legume, aşa că nu înţeleg de ce li s-a blocat activitatea.

În cursul zilei de luni, 9 noiembrie, organele de control din partea autorităţilor statului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa şi Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa, au efectuat verificări constatând o serie de abateri, potrivit Prefecturii Dâmboviţa.

Astăzi, la sediul Instituţiei Prefectului - judeţul Dâmboviţa, la ora 10.30, a avut loc o întrunire de lucru la care au participat prefectul şi subprefectul judeţului, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, Primarul Municipiului Târgovişte, administratorul special al SC PAVCOM SA precum şi trei  reprezentanţi ai protestatarilor.

„În urma analizei situaţiei de fapt şi de drept, a documentelor şi autorizaţiilor deţinute de societate, au reieşit următoarele concluzii:

Imagine indisponibilă

- Complexul comercial central (cupolă) îşi va desfăşura activitatea în continuare fără nicio restricţie;

- În zona de comerţ modulară alcătuită din corpurile C3, C4, C5 şi C6, se va relua activitatea într-un termen de maxim 48 de ore, perioadă în care SC PAVCOM SA va realiza şi marca la sol fluxurile vizitatorilor şi va asigura măsurile de igienizare, termometrizare a tuturor persoanelor care vor intra în acest complex.

- Pentru zona de comerţ, corturi, proprietarul, SC PAVCOM SA, nu a putut prezenta niciun document/autorizaţie care să poată permite desfăşurarea unor activităţi de genul celor care se desfăşoară în acea locaţie, respectiv comerţ ambulant. În atare situaţie, s-a pus în vedere societăţii, să suspende de îndată activităţile în acest spaţiu improvizat, impropriu, neautorizat, în care nu pot fi respectate nici normele de sănătate publică, nici cele referitoare la protecţia şi securitatea la incendiu.

- Pentru comercianţii care îşi desfăşoară activitatea în această zonă, SC PAVCOM SA s-a obligat ca, prin acordul părţilor, fie să suspende contractele de locaţiune, fie să le pună la dispoziţie alte spaţii care să îndeplinească cerinţele legii”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite