Colosul industrial din vremea lui Ceauşescu care dispare pentru a face loc complexelor comerciale

Colosul industrial din vremea lui Ceauşescu care dispare pentru a face loc complexelor comerciale

FOTO: UPET SA

Clădirile şi halele Uzinei de Utilaj Petrolier Târgovişte (UPET) în care, odinioară, lucrau mii de târgovişteni, dispar încet, iar pe suprafeţe mari de teren care aparţineau uzinei au apărut parcări şi centre coemerciale.

Recent, Primăria Municipiului Târgovişte a luat în calcul varianta de a expropria terenul UPET pe ceea ce înseamnă terasamentul căii ferate în vederea realizării unei pistei de biciclete.
 
Traseul acesteia va cuprinde zona comercială şi de agrement care se dezvoltă în prezent la fosta UM Gară. 
 
„Chestiunea legată de UPET este mai complexă pentru că am vrea să deschidem puţin zona Stancu Ion, către B-ul I.C. Brătianu, cu un drum prin interiorul actualului UPET şi avem discuţii pe acest subiect. Vom expropria UPET pe zona a ceea ce înseamnă terasamentul căii ferate, pentru realizarea pistei de biciclete de acces către mall, către Drumul Judeţean realizat de CJD”, a declarat primarul Târgoviştei, Cristian Stan.
 
FOTO: zona UPET
 
De asemenea, sunt avute în vedere suprafeţe de teren necesare pentru lărgirea unor străzi, dar şi pentru amenajarea unor spaţii de parcare, de ordinul sutelor, pentru că zona centrală suferă la acest capitol. 
 
,,Suntem în discuţii să realizăm şi o parcare mare pentru zona centrală, astfel încât să putem să oferim posibilitatea oamenilor care vin în zona centrală să dispună de o parcare mai mare, de câteva sute de locuri, pentru că în momentul de faţă, în zona centrală sunt probleme serioase privind locurile de parcare. Sperăm să se concretizeze cât mai repede. Oricum, noi intenţionăm şi pentru proiectul Mall-ului, pentru că vom lărgi strada Neagoe Basarab, este strada care vine dinspre I.C Brătianu către Mall şi vrem să includem în proiect inclusiv terasamentul căi ferate, ca să putem să lărgim mai mult strada respectivă, în momentul de faţă fiind în proprietatea UPET-ului şi vrem să ajungem la un acord, mai ales în condiţiile în care acea cale ferată a fost desfiinţată încă din iarnă, când s-a făcut lucrarea de racordare de energie electrică a Mall-ului”, a declarat edilul Târgoviştei. 
 
 
Începând cu luna noiembrie 2019 şi-au deschis porţile noi „unităţi de shopping”, la Târgovişte. Decathlon a deschis cel de-al 27-lea magazin din ţară, iar Kik, Juba Coffe sau Noriel au inaugurat şi ele magazine în Târgovişte. Toate acestea au fost construite pe un teren care aparţinea UPET. Au fost realizate câteva sute de locuri de parcare.
 
Situat pe str. LT. Stancu Ion, 2E, Cub Center cuprinde deja magazine precum Jysk, Lems sau Zoo Center.  În zonă sunt deschide acum Decathlon, Noriel, Kik, Juba Coffe, Băcănia Bunicul Matei, Zeka Fashion, Jolidon, Clinica MedLife şi locul de joacă Diniland. 
 
Inaugurări de toamnă, la Târgovişte. KFC şi Decathlon deschid unităţi în Cub Center
 
Upet Târgovişte este o companie ai cărei principali acţionari sunt două offshoruri înregistrate în Cipru. Astfel Obsesione Enterprises Limited controlează 33% din capitalul social al companiei, în timp ce Ogetto Limited are alte 33%. De la începutul anului, acţiunile UPET se tranzacţionează în creştere cu 17,6% pe fondul unor tranzacţii de 4,3 mil. lei, emitentul ajungând la 7,1 mil. lei capitalizare. 
 
Drum lărgit şi pistă de biciclete către zona UM Gară”
 
În contextul construirii Dâmboviţa Mall accesul dinspre bulevardul I.C. Brătianu se va face prin lărgirea străzii Neagoe Basarab la 4 benzi, creându-se, astfel, o nouă arteră de acces în Aleea Trandafirilor dinspre cartierul CFR.
 
Totodată, actualul terasament al fostei căi ferate uzinale a UPET, paralel cu strada Neagoe Basarab, va fi transformat în pistă de biciclete, cu iluminat public modern şi străjuită de arbori ornamentali. Investiţia ar urma să fie finalizată în primăvară acestui an.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările