Cod galben de ninsori şi viscol până în ziua de Crăciun

Cod galben de ninsori şi viscol până în ziua de Crăciun

Până marţi la ora 6.00, în toată ţara se vor înregistra precipitaţii moderate cantitativ - predominant ploi în zonele joase de relief din vest, nord şi centru şi mai ales ninsori la munte, intensificări ale vântului.

Meteorologii au emis o atenţionare cod galben de viscol la munte pentru ziua de luni, între orele 2.00 şi 21.00. De asemenea, până marţi la ora 6.00, în toată ţara se vor înregistra precipitaţii moderate cantitativ - predominant ploi în zonele joase de relief din vest, nord şi centru şi mai ales ninsori la munte, intensificări ale vântului.

„În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a zonei montane, temporar va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. Vântul va sufla tare, îndeosebi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali cu rafale de peste 90...100 km/h. Ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea va scădea semnificativ. Ninsori în general moderate cantitativ vor fi şi în Maramureş şi local în nordul şi estul Transilvaniei”, se arată în atenţionarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).
 
De asemenea, până marţi la ora 6.00, în toată ţara se vor înregistra precipitaţii moderate cantitativ - predominant ploi în zonele joase de relief din vest, nord şi centru şi mai ales ninsori la munte, intensificări ale vântului, potrivit news.ro
 
În acest interval, vântul va continua să prezinte intensificări la munte, temporar cu rafale de 65...70 km/h, iar pe creste va depăşi 80 km/h. Din a doua parte a zilei de luni (24 decembrie) vântul se va intensifica şi în zonele joase de relief, îndeosebi din sud-vestul, centrul şi estul ţării, cu viteze la rafală, în general de 50... 55 km/h.
 
Temporar vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, pe arii mai extinse începând din a doua parte a nopţii de duminică spre luni (23/24 decembrie), când în zonele joase de relief din vest, nord şi centru se vor acumula 10...15 l/mp şi izolat 25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă. În zona de munte, treptat vor predomina ninsorile, iar pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) în Maramureş, Transilvania şi jumătatea de nord a Moldovei, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare. În centrul, estul şi sudul teritoriului, vor fi condiţii pentru depuneri de polei, iar în noaptea de luni spre marţi (24/25 decembrie) se va forma gheţuş.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: