Claudia Cazacu, în primii 100 de DJ ai lumii

Târgovişteanca este singurul DJ român care a reuşit să intre în acest top, dar şi singura femeie din lume. În urma voturilor primite de la fani, ea a reuşit clasarea pe poziţia a 93-a.

 “M-aţi făcut să mă simt cea mai fericită fată de pe pământ”. Acesta este mesajul transmis fanilor de către cea mai talentată femeie DJ din lume, anul trecut, la scurt timp după ce a reuşit cea mai bună clasare din carieră în „Top 100 DJs”, lansat de revista “DJ Magazine” din UK. Acest concurs se desfăşoară de zece ani şi este valabil pentru artiştii din lumea întreagă, îndiferent de genul de muzica practicat. Târgovişteanca a reuşit să ţină piept unor artişti precum Armin van Buuren, Sander van Doorn, Tiesto, Judge Jules, Paul van Dyk sau Eddie Halliwell. “Este un sentiment extraordinar. Toată muncă mea a fost răsplătită. Nimic din ce a fost dificil nu mai contează. Este o onoare să fiu alături alături de alţi 99 djs din lume şi mai ales singura fată prezentă în top. Mă simt ca făcând parte din men’s club. Sunt fericită şi este un sentiment minunat”, spune DJ-iţa.

12 luni de speranţă

Claudia a încerat, în decursul anului trecut, să le arate fanilor din întreaga lume că şi ea merită un loc în top. A crezut mereu în şansa ei şi a reuşit.  “Am încercat să nu mă gândesc prea mult la acest concurs. Trebuie să speri că fanii iubesc tot ceea ce ai făcut în ultimele 12 luni. A fi dj înseamnă mult mai mult decât să mixezi în club. Este o combinaţie de producţie, radio show-uri, interviuri…etc.  Trebuie să ai tot pachetul. Nu am ştiut ce se va întâmpla până în momentul în care am primit interviul de la Dj Mag, ceea ce mi-a confirmat că am intrat în top”, ne-a povestit Claudia.

Studentă la Cambridge

A susţinut primul spectacol în Amsterdam, iar acum concertează în toată lumea, China, Coreea, Vietnam sau Dubai fiind câteva dintre locaţiile exotice în care a mixat. A plecat din Târgovişte la Bucureşti pentru a urma cursurile Facultăţii de Litere, profil Engleză – Italiană, iar după trei ani obţine transferul la sucursala londoneză a Universităţii Cambridge unde îşi finalizează studiile. Puţin mai târziu se specializează în Banking – Finance.
„Locul meu nu era pe ringul de dans, ci pe scenă”

Mare iubitoare de clubbing, Claudia a frecventat în ultimii opt ani petrecerile din marile cluburi londoneze. Cu timpul şi-a dat seama că locul ei era nu pe ringul de dans, ci pe scenă, la platane. Primul concert l-a avut în urmă cu trei ani în Amsterdam, în clubul Queensday. „Mi-a fost atât de frică prima dată, încât nu am putut dormi şi mânca 24 de ore înainte de a mixa. Îmi tremurau mâinile atât de tare încât nu puteam atinge butoanele. Primele 40 de minute nu mi le amintesc, dar când am vazut că lumea dansează şi se distrează pe muzica mea, frica s-a transformat in bucurie şi extaz”, spune Claudia. 

Cea mai mare bucurie a ei este faptul că noua casă de discuri are succes şi că piesele sale apar în concertele unor DJ de renume, precum Tiesto, Paul van Dyk, Eddie Halliwell, Judge Jules, Above & Beyond sau Ferry Corsten.“Nu este o meserie uşoară”


O zi normală a Claudiei începe la ora 11.00 şi se termină la 5.00 dimineaţa. În tot acest timp produce muzică în studio, lucrează la casa ei de discuri sau la compania de management, face opt emisiuni la radio sau dă interviuri. „Nu este o meserie uşoară. E greu mai ales după ce mă întorc din Coreea, Vietnam sau China, după un zbor de 14-15 ore. Dar iubesc ceea ce fac şi trăiesc fiecare clipă la maximum“, mai spune Claudia.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:

Ce planuri de viitor ai?

“Am atât de multe planuri înâat pentru mine, doar cerul este limita. În luna august voi lansa a doua compilaţie “Haute Couture 2011”, urmata de propria mea petrecere “Couture” la Amsterdam, în cadrul festivalului Amsterdam Dance Event unde sunt şi invitată să ţin un discurs la conferinta în cadrul temei “Room at the Top”. În studio lucrez momentan la câteva piese care vor fi lansate până la sfârşitul anului şi bineinteles gig-uri în toate colţurile lumii, chiar şi America de Sud, singurul continent unde nu am ajuns până acum”. 
Cum e viaţa în Anglia?
“Multă lume crede că viaţa în UK este foarte uşoară şi că îţi poţi indeplini toate visele doar bătând din palme. Nu te aşteaptă nimeni cu braţele deschise să îţi ofere totul pe tavă. Nu poţi realiza nimic dacă nu munceşti din greu, daca nu te sacrifici şi nu te dedici unui scop”
Dacă ai lua-o de la capat, tot asta ai face?
“Nu aş schimba ceea ce fac pentru nimic în lume. Am găsit ceea ce am căutat toată viaţa şi sunt fericită. Dacă ar fi să o iau de la capat de 10 ori aş alege acelaşi drum”.

Ce îi place?
“Iubesc să dorm. Aş dormi zile întregi dacă aş avea timp. Iubesc să merg la sală şi să alerg, dar cel mai mult iubesc să mă întorc acasa la familia şi prietenii mei ori de câte ori am timp”.
Ce nu îi place?
Urăsc să-mi fac bagajul, deşi acest lucru se întâmplă de câteva ori pe săptămână. Am atât de multe haine si pantofi încât este un chin pentru mine să mă hotărăsc ce să pun în bagaj de fiecare dată. Acesta este singurul lucru care nu îmi place, în rest iubesc viaţa si încerc să trăiesc fiecare clipă la maxim.

PROFIL:
Locul naşterii – Târgovişte
Născută la 12 noiembrie (nu vrea să spună anul)
Localitatea: Târgovişte
Studii: Facultatea de Litere Bucureşti profil Engleză – Italiană, 3 ani, pe care o termină la sucursala londoneză a Universităţii Cambridge, specializarea “London branch and Banking & Finance”
Familie: căsătorită cu un muzician englez

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: